QUEEN - LIVE AT THE RAINBOW ’74 (DVD)

Търсене в магазина

Логване в магазина

» Нова регистрация » Забравена парола?

Тук се намира пълната информация за предлаганите от нас музикални продукти с експресна доставка! Минималната поръчка е 1 CD, 1 DVD, 1 TS, 1 LS или 1 Vinyl.

Над 10 000 заглавия на склад - доставка 1-5 работни дни;
Цените са с включен ДДС!

телефон:
+359 (0)2 4834990
+359 (0)885 128823

e-mail:
wizard@wizard.bg

За допълнителна информация не се притеснявайте да пишете е-мейли.

За доставка с куриер се нуждаем от точен адрес на доставка. За доставка по пощата се нуждаем от трите ви имена, точен адрес и кода на близкия до вас пощенски клон от където ще освободите пратката.

QUEEN

QUEEN LIVE AT THE RAINBOW ’74 (DVD)

31-ви март 1974 е паметна дата в историята на рок музиката. Virgin Records, Eagle Rock Entertainment и Universal Music България чества 40-годишнината от емблематичния концерт с мулти форматно издание на “Queen: Live At The Rainbow ‘74”.  Първият, досега неиздаван, лайв албум на Queen, 40 години след знаменателния концерт в The Rainbow, Лондон, е насрочен за 8 септември 2014 г.

През 1974 Queen са само една „прохождаща” банда и малцина биха предположили, че концертът, на който стават свидетели  слага начало на звездна кариера. Концертът е кулминация на първото британско турне на Queen като хедлайнъри – малко след участието им като подгряваща банда за Mott the Hoople в края на 1973. Представлението на Queen впечатлява от момента, в който Фреди Меркюри стъпва на сцената в станал вече исторически бял костюм-комбинезон, с падащи ръкави-криле, специално изработен за него от модния дизайнер Зандра Род (Zandra Rhodes). Невероятният глас и сценично поведение на Меркюри е перфектно допълнено от виртуозния и новаторския китарен стил на Брайън Мей.

Албумът “Queen: Live At The Rainbow ‘74” включва над 12 неиздавани досега парчета. Така например, сред забележителните записи е „The Fairy Feller's Master-Stroke” (от Queen II). „The Fairy Feller's Master-Stroke” може спокойно да бъде обявена за най-значимият запис от The Rainbow: концертът на 31-ви март е последният път, когато Queen изпълняват песента на живо и това е единственият й лайв запис.

Шоуто е записано от Рой Томас Бейкър, ко-продуцент на първите четири студийни албума на Queen. Проектът е първоначално замислен като трети албум на бандата – и първи лайв, преломен момент в кариерата, подобно на Джеймс Браун в Аполо ("James Brown's Live At The Apollo"). Творческият заряд на Queen по време на концерта, обаче, поражда редица нови песни, които си заслужават отделен студиен запис – така, през 1974 вместо лайв албум групата издава проекта „Sheer Heart Attack”.  В резултат на което, готовият материал за Rainbow лайв албум се отлага за неопределено време. 40 години по-късно, „Queen: Live at the Rainbow ’74” получава втори живот и достойно място в колекцията на всеки меломан.


TRACKLIST DVD/ BLURAY:

“SHEER HEART ATTACK TOUR”
Live at the Rainbow, November ’74

1. Procession
2. Now I’m Here
3. Ogre Battle
4. Father To Son
5. White Queen (As It Began)
6. Flick Of The Wrist
7. In The Lap Of The Gods
8. Killer Queen
9. The March Of The Black Queen
10. Bring Back That Leroy Brown
11. Son And Daughter
12. Guitar Solo
13. Son And Daughter (Reprise)
14. Keep Yourself Alive
15. Drum Solo
16. Keep Yourself Alive (Reprise)
17. Seven Seas Of Rhye
18. Stone Cold Crazy
19. Liar
20. In The Lap Of The Gods… Revisited
21. Big Spender
22. Modern Times Rock ’n’ Roll
23. Jailhouse Rock
24. God Save The Queen

BONUS - “QUEEN II TOUR”
Live at the Rainbow, March ’74

1. Son And Daughter
2. Guitar Solo
3. Son And Daughter (Reprise)
4. Modern Times Rock ’n’ Roll