ENSLAVED - RUUN (CD)

Търсене в магазина

Логване в магазина

» Нова регистрация » Забравена парола?

Тук се намира пълната информация за предлаганите от нас музикални продукти с експресна доставка! Минималната поръчка е 1 CD, 1 DVD, 1 TS, 1 LS или 1 Vinyl.

Над 10 000 заглавия на склад - доставка 1-5 работни дни;
Цените са с включен ДДС!

телефон:
+359 (0)2 4834990
+359 (0)885 128823

e-mail:
wizard@wizard.bg

За допълнителна информация не се притеснявайте да пишете е-мейли.

За доставка с куриер се нуждаем от точен адрес на доставка. За доставка по пощата се нуждаем от трите ви имена, точен адрес и кода на близкия до вас пощенски клон от където ще освободите пратката.

ENSLAVED

ENSLAVED RUUN (CD)

Enslaved са основани през 1991 година от Ivar Bjornson и Grutle Kjellson. Към тях се присъединява барабанистът Trym Torsson и те правят първото си демо през лятото на 1992. Докато работят по първия си студиен албум, получават телефонно обаждане от Англия, заради което през 1993 на бял свят излизат двата легендарни мини албума; Enslaved - “Hordanes Land” и Emperor - “Emperor”. Поради трагични обстоятелства дебютът на Enslaved - “Vikingligr Veldi”, е задържан чак до пролетта на 1994 година. Enslaved минават под крилото на френския лейбъл Osmose Productions и “Frost” излиза в края на 1994, а Enslaved стават популярни и извън екстремните блек кръгове на Северна Европа. Това е причината и за турнето “Winter War Europe Tour ‘95” и за първото по рода си норвежко екстремно блек метъл турне в САЩ, Канада и Мексико през 1995. И двете турнета са успешни, междувременно Trym Torson се присъединява към Emperor.
“Eld” е записан с барабаниста Harald Helgeson през 1996 и излиза година по-късно. Във всеки случай работата с Harald не е решение на проблема, ето защо са наети Dirge Rep (тогава в Gehenna) и R. Kronheim, които стават важни звена по време на записите на “Blodhemn” (’98).
През 2000 година Enslaved издават шедьовъра си “Mardraum (Beyond the Within)”, който бележи повратната точка в историята на бандата и взривява екстремните метъл среди със своите експерименталност и иновативност. Бандата не спира да се развива и през 2001 издава “Monumension”, с който отново предизвиква положителен отзвук от пресата и феновете на екстремната музика. Следват много концерти в Норвегия, Европа и Щатите, пред все по-многобройна публика.
След завръщането си от Великобритания през март 2002, R. Kronheim напуска групата. Останалите продължават да работят върху новия материал, като целта им е да постигнат симбиоза между старото си зло звучене и експерименталната и прогресивна посока на “Mardraum”. “Below the Lights” е записан през 2002 и излиза година по-късно, за да представи идеалната сплав от мощ, традиция, прогресив елементи и тъмна психеделия. Изтощителния процес по подготовката на албума идва в повече на барабаниста Dirge и той напуска бандата.
Нов състав се сплотява по време и след записите на “Below the Lights” - ветеранът Cato Bekkevold (основателят на Red Harvest), Arve Isdal и Herbrand Larsen. Оставили всякакви промени в състава зад гърба си, Enslaved достигат нови висини с изпълненията си наживо. Английският Kerrang! им дава максимална оценка за изпълнението им на Inferno 2004.
В новия си състав групата записва “ISA” през есента на 2004, който официално излиза през октомври/ноември 2004 (за САЩ – февруари 2005). Албумът получава високи оценки навсякъде по света (освен във Финландия, разбира се) и изстрелва Enslaved на челното място на ектремната метъл сцена. Следва европейско турне с Norsemen Vreid през февруари и март 2005. Турнето е наградено с най-високи оценки и най-голяма посещаемост от страна на феновете. Въпреки отсъствието им на церемониите по награждаването Enslaved получават норвежката награда “Грами” и независимата “Alarm Price” за албума си “ISA”.

”Ruun” – зашеметяващият им нов албум оправдава очакванията на феновете със своите монументалност и епичност. Записан в Amper Studios в Осло и мастериран в The Cutting Room в Швеция, “Ruun” е безспорно връх в дискографията на бандата. Наследник на славния “Isa” (получил през 2005 наградата “албум на годината” от Metal Maniacs, Decibel, Revolver, Terrorizer, Scream и много други списания!), албумът е кулминацията на петнайсетгодишната история на групата – музикално завещание, което никога не ще бъде надминато от имитатори и модерни банди-еднодневки.
С ”Ruun” Enslaved се завръщат към северните си блек и прогресив корени и продължават да развиват органичния си и уникален стил. Мащабна музикална драма, създадена от виртуозни композитори. Вече има заснети два видеоклипа – на песните “Path of Vanir” и “Essence,” а 2006 година се очертава пълна с ангажименти за групата. Едно е сигурно – продажбите ще са по-високи от всякога.

TRACKLIST:

1. Entroper
2. Path To Vanir
3. Fusion Of Sense And Earth
4. Ruun
5. Tides Of Chaos
6. Essence
7. Api-vat
8. Heir To The Cosmic Seed

LINE-UP:

Ivar Bjornson (guitar)
Grutle Kjellson (vocal & bass)
Cato Bekkevold (drums)
Arve Isdal (lead guitar)
Herbrand Larsen (keyboard & vocal).

DICOGRAPHY:

*Promotape 1991
*Demotape "Yggdrasill" 1992
*MLP/Split-CD (Emperor) "Hordanes Land" 1993 (Candlelight records)
*CD "Vikingligr Veldi" 1994 (Deathlike Silence/Voices of wonder)
*Promotape ("Frost" tracks) 1994
*CD/LP "Frost" 1994 (Osmose productions)
*Split-CD/LP(With Satyricon) "Yggdrasill" +bonus 1996 (Moonfog productions)
*CD/LP "Eld" 1997 (Osmose productions)
*CD/LP "Blodhemn" 1998 (Osmose Productions)
*CD/LP "Mardraum" 2000 (Osmose productions)
*CD/LP "Monumension" 2001 (Osmose productions)
*DVD "Live retalition" 2002 (Metalmind productions)
*CD/LP "Below the lights" 2003 (Osmose productions)
*CD/LP "Isa" 2004 (Tabu recordings/Tuba records)
*CD/LP "Ruun" 2006 (Tabu recordings/Tuba records)