PENDRAGON - AND NOW EVERYBODY TO THE STAGE (DVD)

Търсене в магазина

Логване в магазина

» Нова регистрация » Забравена парола?

Тук се намира пълната информация за предлаганите от нас музикални продукти с експресна доставка! Минималната поръчка е 1 CD, 1 DVD, 1 TS, 1 LS или 1 Vinyl.

Над 10 000 заглавия на склад - доставка 1-5 работни дни;
Цените са с включен ДДС!

телефон:
+359 (0)2 4834990
+359 (0)885 128823

e-mail:
wizard@wizard.bg

За допълнителна информация не се притеснявайте да пишете е-мейли.

За доставка с куриер се нуждаем от точен адрес на доставка. За доставка по пощата се нуждаем от трите ви имена, точен адрес и кода на близкия до вас пощенски клон от където ще освободите пратката.

PENDRAGON

PENDRAGON AND NOW EVERYBODY TO THE STAGE (DVD)

- Запис на концерта в Wyspianski Theatre в Катовице на 22 май 2006.
- Магическото събитие е чудесна възможност да видите британските прог-рок легенди, дошли да изнесат концерт след 5 години пауза в тази страна!
- Pendragon са върхът на прогресив сцената, вече двайсет години интересът към тях не секва, имат стотици концерти зад гърба си и армия лоялни фенове по целия свят.
- Списъкът с песните в DVD-то е подбран като разходка из всички техни албуми: от класиките като Kowtow, As Good As Gold, Guardian Of My Soul, Paintbox, Nostradamus през по-нови парчета като The Wishing Well или The Edge Of The World, до композиции от последния студиен албум на Pendragon "Believe".
- Прекрасни бисове, по време на които бандата представя The Black Knight, смесица от стари песни и разбиващо изпълнение на Am I Really Losing You?
- Ограничено издание в специален вариант DVD+2CD диджибокс!

Всичко започва в Строуд, Глостършир – в сърцето на Котсуолдс, Англия, през 1978. По онова време групата е била известна под името Zeus Pendragon, “които свирят мистериозно и прогревивно”. В състава са Nick Barrett (на ритъм китара в онези дни!), Julian Baker (соло китара и вокали), Nigel Harris (най-търсеният барабанист в Строуд!) и Stan Cox (когото Julian убеждава да зареже китарата и да се посвети на баса!). Млади и пълни с надежда и амбиция Zeus Pendragon започват с кавъри на Hendrix, Led Zeppelin, Fleetwood Mac, а първите им концертни изяви започват, когато Nick напуска училище...
Братът на Nick - Patrick поема и се справя отлично с ПиАр-а на групата и Zeus Pendragon започват да пълнят залите. Времето минава и групата се сдобива с все повече фенове, които са й верни през възход и падение, през смени в състава и през възхвала и оплюване от английската преса и през всичко, сполетяло Zeus Pendragon за трийсет години! Думата “Zeus” отпада от името, защото Julian стигнал до прозрението, че с нея името на групата не се събира на тениска!
Последвалите години са белязани от безброй концерти, много безсънни нощи за Julian и Nick, които пишат нов материал за Pendragon, но Stan не издържа на това темпо и напуска. Негов заместник става Robert Dalby, а към състава се присъединява и клавиристът John "Barney" Barnfield.
След време напуска и гениалният, но избухлив Julian, а ядрото на групата стават Nick и Barney и създават уникалното звучене Barrett/Barnfield. Към групата се присъединява приятелят на Patrick Barrett – китаристът Peter Gee, убеден да се посвети на бас-китарата.
И така в състав Nick, Barney, Peter и Nigel Pendragon се впускат в драматичната и величава следваща стъпка на музикалния си път.
Greg Lines довежда нова група, наречена Marillion, да свири в Глостър, а Pendragon са обявени за подгряваща банда. На концерта Pendragon е забелязана не само от много фенове, дошли заради Marillion, но и от Mick Pointer (Arena), който кани Pendragon да свирят в Marquee Club в London.
Постепенно Pendragon се устремяват към върха – през 1983 свирят пред 30,000 души, Barney напуска, но е заменен от Rik Carter, помощник на групата става мениджърът на Marillion - John Arnison, Pendragon записват мини албумът "Fly High Fall Far", а по-късно и легендарния "The Jewel".
Следват нови промени в състава, както и подписване с EMI за демо, но лейбълът го спира в последния момент заради постоянните промени в състава на Pendragon, тогава се ражда Toff Records – собственият лейбъл на групата, под чието крило излиза Kowtow.
Toff Records, стабилен състав и страхотен визуален имидж на бандата са причините да познаваме класата на Pendragon и до днес!
С последвалите албуми (някои от които продават 60 000 екземпляра) Pendragon се установяват като най-продаващата прог-рок банда, неподписала с мейджъл лейбъл до днес.
Бъдещето за групата още не е написано, но феновете вярват, че Pendragon ще останат на музикалната сцена и отново ще ги изненадат.

TRACKLIS DVD:

1. No Place For The Innocent
2. As Good As Gold
3. Guardian Of My Soul
4. Kowtow
5. The Wishing Well
6. The Edge Of The World
7. Nostradamus
8. The Dance Of The Seven Veils
9. Paintbox
10. Last Waltz
11. Breaking The Spell
12. Masters Of Illusion
13. The Black Knight
14. The Lost Children / Green Eyed Angel / Sister Bluebird / The Last Man On Earth
15. Am I Really Losing You?

Bonus video:
The Progumentary - a home video recording

Интервю с Nick Barrett
История на групта
Дискография
Галерия със снимки
Картинки за десктоп
Уебликнове
Съраунд озвучаване Dolby Digital 5.1

LINE-UP:

Nick Barrett - vocals, guitar
Clive Nolan - keyboards, backing vocals
Peter Gee - bass guitar, backing vocals
Joe Crabtree - drums

Website: www.pendragon.mu