MICHAEL SCHENKER GROUP - 25 YEARS CELEBRATION - TALES OF ROCK’N ROLL LTD. (DIGI)

Търсене в магазина

Логване в магазина

» Нова регистрация » Забравена парола?

Тук се намира пълната информация за предлаганите от нас музикални продукти с експресна доставка! Минималната поръчка е 1 CD, 1 DVD, 1 TS, 1 LS или 1 Vinyl.

Над 10 000 заглавия на склад - доставка 1-5 работни дни;
Цените са с включен ДДС!

телефон:
+359 (0)2 4834990
+359 (0)885 128823

e-mail:
wizard@wizard.bg

За допълнителна информация не се притеснявайте да пишете е-мейли.

За доставка с куриер се нуждаем от точен адрес на доставка. За доставка по пощата се нуждаем от трите ви имена, точен адрес и кода на близкия до вас пощенски клон от където ще освободите пратката.

MICHAEL SCHENKER GROUP

MICHAEL SCHENKER GROUP 25 YEARS CELEBRATION - TALES OF ROCK’N ROLL LTD. (DIGI)

- Китаристът Michael Schenker е един от най-значимите китаристи на световната рок сцена.
- Непрестанно променящият му се стил, успешното комбиниране на зашеметяваща бързина, невероятни рифове и класически цитати го направиха икона за цяло поколение.
- Без значение дали е част от Scorpions, UFO, Contraband или е соло изпълнител в собствената си група MSG, историята го смята за класик в рок музиката.
Той подписва договор с Armageddon Music през зимата на 2005, 25 години след дебюта си, а следващият му албум “Tales Of The Rock’n’Roll – 25 Years Celebration” излиза на 28 април 2006. Този албум не само доказва Michael като брилянтен композитор и китарист, но и като невероятен човек. Известни вокалисти са поканени да изпълнят по една песен в албума.
+ Graham Bonnet – “Rock’n’Roll”
+ Gary Barden – “Live Vacation”
+ Robin McAuley – “Tell A Story”
+ Kelly Keeling – “Big Deal”
+ Leif Sundin – “Angel Of Avalon”
+ Chris Logan – “Dreams Inside”
+ Jari Tiura – негови са песните от 13та до 19та
Гигантското турне започва с Германия, Британия, Холандия, Франция, Испания, Италия, Хърватия, Австрия, Турция, Белгия, България и ще стигне до Швейцария. Феновете ще бъдат зарадвани с невероятно шоу с цял куп нови песни и попълнения.
- Без съмнение 2006 ще е годината на MSG!
- Албумът ще се появи освен в официалната си обложка и в специално колекционерско издание.
- Албумът съдържа 19 песни

Роден на 10 Януари 1955, на 15 години Michael се присъединява към групата на брат си Scorpions, с който през 1972 продуцират дебютния си албум. По време на едно от турнетата си бива поканен за китарист в UFO. Първият му запис с UFO става световен шедьовър - “Phenomenon” (1974), и все още е смятан за едно най-успешните произведения в световната музикална история.
Schenker остава в UFO 8 години, за това време записва още няколко невероятни албума, които поставят новите стандарти в рок музиката:
“Force It” (1975), “Heavy Pettin’” (1979), “Lights Out” (1977) и “Obsession” (1978). Година след това групата решава да запише концертен албум, но компанията налага промени в състава и Michael напуска. Връща се обратно в Scorpions и издават баснословния “Lovedrive”. По-късно се пробва и в Aerosmith, накрая се завръща със собствена група Michael Schenker Group. С последвалите албуми “MSG II”(1982), “One Night At Budokan” (1982), Assault Attack”(1983) и “Built To Destroy” продължава да доказва таланта си и не само своя, но и този на прекрасните му музиканти. В средата на 80-те заедно с Robin McAuley прекръстват групата на McAuley Schenker Group, но фактически името си остава MSG. Успехите не стихват и след излизането на албумите “Perfect Time” (1987),” Save Yourself” (1989) и “MSG” (1992). Турнетата стават все повече и повече с все по-известни музиканти.
1992 година се счита за края на MSG и Schenker се завръща обратно в UFO. Година след това обаче бандата отново е съживена, този път с нов състав, а през 1998 и с нов албум - “The Unforgiven”, последван от невиждано турне. “Adventures Of The Imagination” е въплъщение на неговата мечта – инструментален рок албум. Успехът го окуражава да създаде и още един такъв - “Dreams And Expressions”. “Aware Of Scorpions” е записан с нов състав, следват соловият албум “Thank You 3” и “Aracnophobiac” (2003).
Сега всички членове на бандата са тук - бивши и настоящи, с “Tales Of The Rock’n’Roll – 25 Years Celebration” и са готови да отпразнуват новия си албум с поредното зашеметяващо шоу.

TRACKLIST:

1. The Ride
2. Setting Sun
3. Angel Of Avalon
4. Dreams Inside
5. Dust To Dust
6. Voice Of My Heart
7. Journey Man
8. Big Deal
9. St. Ann
10. Shadow Lady
11. Love Trade
12. Human Child
13. Bitter Sweet
14. Blind Alley
15. Freedom
16. Life Vacation
17. Rock n' Roll
18. Tell A Story
19. Life Goes On

CURRENT LINE-UP:

Michael Schenker - Lead/ Rhythm Guitars
Jari Tiura - Vocals
Pete Way - Bass
Jeff Martin - Drums
Wayne Findlay - 7 String Guitars/ Keyboards/ Lead Guitar trade off with Michael on „Big Deal“ and „Life Vacation“