ANDROMEDA - PLAYING OFF THE BOARD (DVD)

Търсене в магазина

Логване в магазина

» Нова регистрация » Забравена парола?

Тук се намира пълната информация за предлаганите от нас музикални продукти с експресна доставка! Минималната поръчка е 1 CD, 1 DVD, 1 TS, 1 LS или 1 Vinyl.

Над 10 000 заглавия на склад - доставка 1-5 работни дни;
Цените са с включен ДДС!

телефон:
+359 (0)2 4834990
+359 (0)885 128823

e-mail:
wizard@wizard.bg

За допълнителна информация не се притеснявайте да пишете е-мейли.

За доставка с куриер се нуждаем от точен адрес на доставка. За доставка по пощата се нуждаем от трите ви имена, точен адрес и кода на близкия до вас пощенски клон от където ще освободите пратката.

ANDROMEDA

ANDROMEDA PLAYING OFF THE BOARD (DVD)

Пригответе се за ударна доза прогресив метъл! Шведският квинтет предлага на феновете мощни звукови композиции, със сложни конструкции, наситени с емоция. Насладете се на час и половина първокласна прогресив музика, както и повече от час бонус видеоматериал (буутлези и кадри от турнето на бандата в Европа, история на групата, биографични извадки на всеки от музикантите, дискографията, фотогалерия, изображения за десктоп, уеблинкове), две интервюта (едно с Johan Reinholdz и Martin Hedin и едно с David Fremberg и Thomas Lejon) и още много материали! А в специалното издание с ограничен тираж е включен диск с аудиозапис на един от концертите! Качеството на звука е Dolby Digital 5.1 Surround Sound.

Корените на шведския квинтет Andromeda могат да бъдат проследени чак до 1999 година, когато Johan създава демото Welcome to forever за звукозаписната компания WAR-music, за да ги убеди да подпишат договор. Скоро същата година Andromeda вече е пълнокръвна група с Thomas, Martin, Gert Daun и Johan на борда, които започват да репетират песни за бъдещия албум Extension of the Wish.

През март 2000 Andromeda влизат в студиото Dug-Out, за да запишат албума с помощта на продуцента Daniel Bergstrand. За вокалист е ангажиран временно Lawrence Mackrory. Месец по-късно албумът е миксиран и готов, но вижда бял свят едва през февруари 2001. Междувременно съставът на Andromeda е завършен с присъединяването на David през август 2000. Мелодичния и прогресивен Extension of the Wish бързо завладява сърцата на феновете и грабва интереса на музикалните списания.

За да представи албума и на живо, групата прави турне в Швеция през пролетта и взима участие във фестивала Progpower в Холандия през октомври.

През август групата прекарва в студио, за да запише наново Extension of the Wish, този път с вокалите на David. През февруари 2001 бандата посещава Франция и обикаля сцените там заедно с Evergrey.

Вторият албум II=I отнема цяла една година работа на групата, а на продуцентското кресло е Martin. През август албумът е завършен и представя групата в нова светлина – още по-сложно музициране, но и по-голям превес на вокалите. През 2003 басистът Fabian Gustavsson заменя Gert.

След излизането на албума, безброй концерти и фестивални участия Andromeda започват работа по-следващия си шедьовър Chimera, видял бял свят през 2004. Той звучи по-опростено, по-директно и е своеобразна крачка напред в развитието на бандата.

Последвалото турне в Европа през 2006 стига своя апогей в Катовице, Полша, а резултатът от изумителния концерт там е DVD-то: Playing off the board.

TRACKLIST DVD:

1. Periscope
2. Mirages
3. In the Deepest of Waters
4. Two Is One
5. The Hidden Riddle
6. Chameleon Carneval
7. Inner Circle
8. Eclipse
9. In the End
10. Encyclopedia
11. Reaching Deep Within
12. The Words Unspoken

Bonus video:
Interview with Johan Reinholdz and Martin Hedin
Interview with David Fremberg and Thomas Lejon
Rehearsal, October 2006
Andromeda Goes Dutch
European Tour Tales
Three Days in Poland
Old Live Footage

Also includes:
- Photo gallery
- Biography
- Discography
- Desktop images
- Weblinks
- Dolby Digital 5.1 Surround Sound

LINE-UP:

David Fremberg - vocals
Johan Reinholdz - guitar
Martin Hedin - keyboards
Thomas Lejon - drums
Fabian Gustavsson - bass