BATTLELORE - THE LAST ALLIANCE LTD. EDIT. (CD+DVD)

Търсене в магазина

Логване в магазина

» Нова регистрация » Забравена парола?

Тук се намира пълната информация за предлаганите от нас музикални продукти с експресна доставка! Минималната поръчка е 1 CD, 1 DVD, 1 TS, 1 LS или 1 Vinyl.

Над 10 000 заглавия на склад - доставка 1-5 работни дни;
Цените са с включен ДДС!

телефон:
+359 (0)2 4834990
+359 (0)885 128823

e-mail:
wizard@wizard.bg

За допълнителна информация не се притеснявайте да пишете е-мейли.

За доставка с куриер се нуждаем от точен адрес на доставка. За доставка по пощата се нуждаем от трите ви имена, точен адрес и кода на близкия до вас пощенски клон от където ще освободите пратката.

BATTLELORE

BATTLELORE THE LAST ALLIANCE LTD. EDIT. (CD+DVD)

Има няколко групи, които са отдали кариерата си на текстовете на Толкин, Средната земя и нейните обитатели. Въпреки това са малко тези, които са успели да съживят тази история и да я направят съвсем реална. Една от тези групи е финландската формация BATTLELORE, която успя да спечели множество фенове благодарение на уникалното си звучене в епично-фантастичния метъл стил.

Jyri Vahvanen (китари) и Miika Kokkola (бас) основават групата през 1999. Тяхното първо демо е озаглавено “Warrior’s Tale” и излиза още същата година. Музиката им е достойно оценена, но едва чак след излизането на второто им демо - “Dark Fantasy” (2000), групата прави впечатление на Napalm Records.

През есента на 2001 бандата записва своя дебют в Music Bros Studio. “…Where the Shadows Lie” излиза в началото на 2002. По същото време в състава влизат Henri Vahvanen (барабани), Tommi Havo (седемструнен бас и дрезгави вокали), Patrik Mennander (чисти вокали), Maria (клавир) и Kaisa Jouhki (женски вокали). Малко след излизането на албума Tommi напуска по лични причини и е заменен от Jussi Rautio.

Вторият албум “Sword’s Song” излиза през пролетта на 2003 и е много добре приет и от пресата и от феновете. Записът отново е направен в Music Bros Studio под ръководството на Miitri Aaltonen. За да отпразнуват второто си издание групата тръгва на Европейско турне.

Първото DVD на BATTLELORE е “The Journey” (2004) и включва невероятното им шоу в Tavastia Club. През август на групата й се налага да направи втора промяна в състава. Patrik Mennander избира друга професионална насоченост. Последната му изява е на RingCon, официалния фестивал “Властелинът на пръстените” в Бон, Германия.

След края на успешното им европейско турне басистът Miika Kokkola също напуска задругата. Бандата обаче бързо намира заместници – вокалистът Tomi Mykkanen и басистът Timo Honkanen (който преди е работил с грапата като сесиен басист по време на концертите).

През пролетта на 2005 групата е на път да завърши трилогията си с “Third Age of the Sun”и влиза в студиото Sound Suite в Марсийл. Там работи с продуцента Terje Refsnes. Той помага на музикантите да се насочат към нови музикални измерения и да обогатят музиката си.

Четвъртият албум на BATTLELORE - “Evernight”, е записан през есента на 2006. И този път групата работи с Miitri Aaltonen в Music-Bros Studios. Опитът на продуцента им помага да създадат още по-епичен и грандиозен албум.

С петото си произведение финландците се завръщат към Средната земя на Толкин. С "The Last Alliance" бандата представя един нов поглед на работата си, но без да бяга от корените си. Те умело са съчетали хеви метъл китари, бавни клавири и завладяващи текстове. Не на последно място са вокалите на Tomi Mykkanen (който добре се справя като урук-хай) и Kaisa Jouhki (чийто женски вокали напътстват задругата в правилната посока). Луксозното издание в осемпанелен диджипак ще включва и бонус лайф DVD от представянето на групата на Metal Female Voices Festival 2007. Грухтене на орки и нежни елфически вокали ще ви върнат назад във времето, преди епохата на хората в далечната Средна земя.

TRACKLIST CD:

1. Third Immortal
2. Exile the Daystar
3. The Great Gathering
4. Guardians
5. Voice of the Fallen
6. Daughter of the Sun
7. Green Dragon
8. Awakening
9. Epic Dreams
10. Moontower
11. The Star of High Hope

TRACKLIST DVD:
“Live at Metal Female Voices Festival 2007”

1. Ghвn Of The Woods
2. Oceanґs Elysium
3. Into The new World
4. Buccaneers Inn
5. We Are The Legions
6. House of Heroes
7. Beneath The Waves
8. Sons Of Riddermark


LINE-UP:

Kaisa Jouhki – Female Vocals
Tomi Mykkanen – Vocals
Jussi Rautio – Guitar
Jyri Vahvanen – Guitar
Timo Honkanen – Bass
Henri Vahvanen – Drums
Maria - Keyboards