IHSAHN [EMPEROR] - THE ADVERSARY RE-ISSUE (DIGI)

Търсене в магазина

Логване в магазина

» Нова регистрация » Забравена парола?

Тук се намира пълната информация за предлаганите от нас музикални продукти с експресна доставка! Минималната поръчка е 1 CD, 1 DVD, 1 TS, 1 LS или 1 Vinyl.

Над 10 000 заглавия на склад - доставка 1-5 работни дни;
Цените са с включен ДДС!

телефон:
+359 (0)2 4834990
+359 (0)885 128823

e-mail:
wizard@wizard.bg

За допълнителна информация не се притеснявайте да пишете е-мейли.

За доставка с куриер се нуждаем от точен адрес на доставка. За доставка по пощата се нуждаем от трите ви имена, точен адрес и кода на близкия до вас пощенски клон от където ще освободите пратката.

IHSAHN [EMPEROR]

IHSAHN [EMPEROR] THE ADVERSARY RE-ISSUE (DIGI)

Императорът отвръща на удара: водещата фигура в блек метъла представя страховит самостоятелен албум!

“Като фронтмен и главен композитор в Emperor, Ihsahn знае какви са очакванията на феновете и ето че след пет години издаде соловия си албум. Дори напрежението да го е притискало, а процесът на работа да е бил пълен с пречки и проблеми, резултатът потвърждава, че дългото забавяне не е навредило на качеството на албума.

‘The Adversary’ е толкова изискан, вълнуващ, неочакван и вдъхновен, че идеално му приляга прекалено често използваното определение “гениален”. Вземете предвид само факта, че Ihsahn свири на всички инструменти, освен на барабаните, в своя грандиозен колос, в който има достатъчно музика, за да му завидят всички негови колеги.

Феновете на Emperor знаят какво да очакват: ‘The Adversary’ е уникален шедьовър - перфектна симбиоза от бруталната мощ на старата му група, изтънчената техничност на прог рока и вратотрошащи рифове в стил осемдесетте. При първоначалното прослушване деветте парчета озадачават, но бързо водят до пристрастяване - суровият заряд на ‘Citizen’, клаустрофобичната красота на прогресарската ‘Homecoming’, заразителната адова величавост на ‘Called By The Fire’ или ескалиращата драматичност и бомбастичност на ‘The Pain Is Still Mine’… Това е многопластова и възхитителна мрачна метъл творба, която едва ли ще има конкуренция тази година.”

KKKKK – Kerrang!
For fans of: Emperor, Mercyful Fate, Judas Priest ...
DOM LAWSON


На шест години Ihsahn (името му е Vegard Tveitan) избира за свой първи инструмент пианото. Четири години по-късно негова муза става китарата; В тийнейджърските си години се сприятелява с Tomas Haugen (познат и като Samoth), което дава старт на музикалната му кариера – кариера, която днес включва пет европейски турнета с Emperor и му спечелва уважението на феновете по цял свят.

Едва трийсетгодишен, Ihsahn вече е надминал първоначалните си музикални творения и за по-малко от десетилетие самоукият музикант стига до позицията на номиниран за Spelleman (норвежката “Грами”) през 2001, получава наградата на град Notodden за култура през 2003, както и безброй максимални оценки в ревютата на метъл и рок списания като Terrorizer, Metal Maniacs, Revolver, Kerrang!, Guitar World и много други. Сега с ‘The Adversary’ бившият вокалист и китарист на Emperor отхвърля удобствата на работата в екип и самостоятелно се заема с най-сериозното за него предизвикателство – соло албум.

Отварящото за албума парче “Invocation” е предвидено за видеоклип и силно напомня лебедовата песен на Emperor от 2001 година - Prometheus: The Discipline of Fire & Demise. И песента, и албумът като цяло са “продължение на творчеството ми в метъл жанра” според думите на самия Ihsahn. “В него се съдържат всичко, от което съм се повлиял, откакто преди 20 години посегнах към китарата.”

’The Adversary’ e записван през големи интервали от време в студиото на Ihsahn в Notodden Symphonique Studios и миксиран в Juke Joint Studio. Главен виновник за барабаните е Asgeir Mickelson (Borknagar, Spiral Architect). “Asgeir е изключително талантлив музикант – споделя Ihsahn. – Той е най-подходящият за тази работа и беше страхотно да работя с него.” В четвъртата песен от албума “Homecoming” като гост вокалист се изявява не кой да е, а Garm (Ulver, Arcturus). "Когато доизпипвах препродукцията, вокалните пасажи в тази песен просто си изискваха да бъдат изпълнени от дългогодишния ми приятел. Работил съм по много негови записи, време беше и той да работи по нещо мое" – шегува се Ihsahn.

Свободен да се концентрира върху инструменталната част в песента "Homecoming", Ihsahn успява да излезе от лесноразпознаваемия и емблематичен стил на Emperor. Мрачна и сложна като аранжимент, тази песен е най-ясен пример за музикантските уменията умения на Ihsahn. "Практическият ми опит в прогресив метъл от този тип е ограничен. С тази песен и няколко други имах намерението да изследвам потенциала на стила едновременно на техническо и атмосферично равнище."

Парчето “Astera Ton Proinon” заема средна позиция в The Adversary. Започва тихо, но бързо ескалира до бясно туптящ ритъм, подчертан от пластове вокални хармонии и страстна и символистична проза. "Това парче е вдъхновено от специалния ми интерес към личната несекващата вътрешна борба у индивида. – обяснява Ihsahn. - Икар, Луцифер, Прометей, Заратустра и всички подобни исторически или легендарни образи, които предизвикват установения ред и често налагат свои доктрини за истината, въпреки че цивилизацията ги подлага на гонения – и тях самите, и последователите им. Техните истории са мое вдъхновение."

Семплата обложка на The Adversary изобразява самотна фигура, осъдена от обществото за своите убеждения. Но навярно истината е и друга – фигурата е на някой, който очаква похвала за своята присъда – върховната победа. И в двата случая оформлението на албума играе ролята на опростено графично завещание от лирическите герои на Ihsahn и на визуално послание от човек на изкуството, чиито музика и глас вдъхновяват жанр, който отваря нови и нови звукови страници.

TRACKLIST:

1. Invocation
2. Called by the Fire
3. Citizen
4. Homecoming
5. Astera Ton Proinon
6. Panem Et Circenses
7. And He Shall Walk In Empty Places
8. Will You Will Love Me Now?
9. The Pain is Still Mine