BRAZEN ABBOT - LIVE AT BERKROCK (DVD)

Търсене в магазина

Логване в магазина

» Нова регистрация » Забравена парола?

Тук се намира пълната информация за предлаганите от нас музикални продукти с експресна доставка! Минималната поръчка е 1 CD, 1 DVD, 1 TS, 1 LS или 1 Vinyl.

Над 10 000 заглавия на склад - доставка 1-5 работни дни;
Цените са с включен ДДС!

телефон:
+359 (0)2 4834990
+359 (0)885 128823

e-mail:
wizard@wizard.bg

За допълнителна информация не се притеснявайте да пишете е-мейли.

За доставка с куриер се нуждаем от точен адрес на доставка. За доставка по пощата се нуждаем от трите ви имена, точен адрес и кода на близкия до вас пощенски клон от където ще освободите пратката.

BRAZEN ABBOT

BRAZEN ABBOT LIVE AT BERKROCK (DVD)

Brazen Abbot са рожба на виртуозния български китарист Николо „Ник” Коцев, който от 1989 г. живее в Мариехамн, Финландия. Едва 5 годишен взема уроци по цигулка, а като тийнейджър се увлича по рока и свиренето на китара. За пръв път участва в рок група на 15 години. Завършва Музикалната академия в Пловдив като междувременно работи като студиен китарист. С различни банди обикаля Европа и по-специално Скандинавия преди да се установи окончателно във Финландия. Там се присъединява към шведската рок банда Baltimoore на певеца Bjцrn Lodin. Записват заедно два албума и се разделят поради персонални и професионални различия. След това Николо започва работа по самостоятелен проект, който по-късно прераства в Brazen Abbot.

Дебютният албум "Live and Learn" излиза първо в Япония в края на 1994, а през следващата година и в Европа и Америка и включва гласове като Glenn Hughes (ex-Deep Purple), Gцran Edman (ex-Yngwie Malmsteen, Kharma) и Thomas Vikstrцm (ex-Candlemass, Stormwind). Успехът е моментален и реакцията на критика и фенове е много положителна.

През 1996 излиза "Eye of the Storm" като John Levйn (ex-Europe) e новото попълнение на бас китарата, а като нов вокалист е привлечен и Joe Lynn Turner (ex-Rainbow, ex-Yngwie Malmsteen), който заедно с Edman и Vikstrцm са гласовете в албума. В същият състав Brazen Abbot издават и "Bad Religion" (1997) който е продължение на традицията да създават висококачествен рок и отново отзивите са отлични.

През 1998 Николо започва работа върху рок-опера за живота и предсказанията на известния френски пророк Nostradamus. Двойният диск излиза през 2001 г. и включва като изпълнители редица рок знаменитости - Glenn Hughes, Gцran Edman, Joe Lynn Turner, Jшrn Lande, Doogie White, Alannah Myles и Sass Jordan. Албумът се посреща много добре както от критиката, така и на музикалния пазар и затвърждава името на Николо Коцев като композитор с големи възможности. Междувременно той се занимава с продуциране и смесване на албуми на групи като Saxon, Molly Hatchet, Company Of Snakes и Rose Tattoo.

През 2003 г. идва време за първото турне на Brazen Abbot с вокалист Joe Lynn Turner. То включва и гостуване в България с три концерта в София, Пловдив и Варна. Те са заснети и стават част от документалното DVD “A Decade Of Brazen Abbot”, издадено през 2004 по повод 10-годишнината от създаването на групата. Продуцент и режисьор на филма, който включва интервюта, информация за групата, кадри зад сцената и изпълнения на живо, е самия Николо.

Последният засега студиен диск на Brazen Abbot, “My Resurrection” излиза през 2005 г. с известни промени в състава. Този път Коцев използва 4 вокалиста: Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple, Malmsteen), Gцran Edman (Malmsteen), Tony Harnell (TNT, Starbreaker) и Erik Mеrtensson (Eclipse). За пръв път в записите участва и струнен оркестър от 31 музиканта. Нови са и музикантите - Нелко Коларов – клавишни, Уейн Бенкс – бас и Матиас Кнутас – ударни.

В момента Николо Коцев работи усилено върху първата си класическа опера, финансирана от кметството на Мариехамн, Финландия. Предстоят му и записи на рок операта “Draconia”. Междувременно той готви и докторат по музика. Неотдавна дойде и голямо признание за таланта му като китарист и музикант от престижната марка китари Warwick/ Framus, която му предостави две сигнатурни китари. Най-близките предстоящи концертни изяви на Brazen Abbot включват участие на 11 юли на фестивала “Magic Circle” в Германия, където ще забият заедно с W.A.S.P., Gotthard, Def Leppard, Whitesnake и Manowar.

TRACKLIST DVD:

1. Intro
2. My Resurrection
3. Death Alley Driver
4. Line Of Fire
5. Bad Religion
6. Stormbringer
7. Restless In Seattle
8. Keyboard Solo
9. Can’t Let You Go
10. Twist Of Fate
11. The Road To Hell
12. Highway Star
13. I’ll Be Free
14. Drum & Bass Solo
15. I Surrender
16. More Than Money
17. Mr. Earthman
18. Spotlight Kid
19. Black Night
21. Burn