REDEMPTION - FROZEN IN THE MOMENT/ LIVE IN ATLANTA (DVD+CD)

Търсене в магазина

Логване в магазина

» Нова регистрация » Забравена парола?

Тук се намира пълната информация за предлаганите от нас музикални продукти с експресна доставка! Минималната поръчка е 1 CD, 1 DVD, 1 TS, 1 LS или 1 Vinyl.

Над 10 000 заглавия на склад - доставка 1-5 работни дни;
Цените са с включен ДДС!

телефон:
+359 (0)2 4834990
+359 (0)885 128823

e-mail:
wizard@wizard.bg

За допълнителна информация не се притеснявайте да пишете е-мейли.

За доставка с куриер се нуждаем от точен адрес на доставка. За доставка по пощата се нуждаем от трите ви имена, точен адрес и кода на близкия до вас пощенски клон от където ще освободите пратката.

REDEMPTION

REDEMPTION FROZEN IN THE MOMENT/ LIVE IN ATLANTA (DVD+CD)

Прогресив пауър-прог групата Redemption започва кариерата си в Лос Анжелис, Калифорния, през 2000 с помощта на китариста Nicolas van Dyk. След среща в Холивуд с вокалиста на Fates Warning - Ray Alder, те започват работа по първото соло на Alder и групата му Engine. Van Dyk моли Alder да продуцира албума им. Така заедно с помощта на Bernie Versailles (Agent Steel, Engine) на китари и Jason Rullo (Symphony X) на барабани започват нов проект. Rick Mythiasin (Taraxacum/ ex-Steel Prophet) прави вокалите, а Alder и барабанистът Mark Zonder са гост музиканти. Новосъздадената група подписва договор със Sensory Records и издават едноименния си дебютен албум през 2002.

Redemption бързо набират последователи както сред слушателите така и сред пресата. Същата година групата е поканена да свири на известния американски прог фестивал - ProgPower. Достойно за уважение е решението на вокалиста Ray Alder да стане постоянен член на Redemption. Това се случва преди излизането на втория албум на Redemption - ‘Fullness Of Time’ (2004). Ако техническите умения и качеството на песните на Redemption не бяха на такава висота, Alder едва ли щеше да се присъедини към тях.

През 2004 излиза „The Fullness of Time”, в който van Dyk работи с Tommy Newton за миксинга и мастерирането, известен с работата си с групи като Conception, Ark, Helloween и UFO. Албумът комбинира тежка съвкупност от мелодия и влияния от Kansas, Savatage, Iron Maiden, Fates Warning, Dream Theater, Rush, Megadeth, както и от много други класически банди. Продуктът получава изключително добри отзиви в цял свят и от фенове, и от медии. В месеца на издаването му френския Hard Rock го определя като албум на годината и оставя на втори план Dream Theater с „Octavarium”. Така прог метъл общността определя албума като „албум на годината”, а песента Sapphire за „песен на годината”.

През декември 2006, Redemption подписват договор с InsideOut Music за световно разпространение. В началото на 2007 групата издава най-новия си албум „The Origins of Ruin”. Когато го чуете, ще ви стане ясно защо Alder е взел решение да се присъедини към Redemption. Лидерът на групата - клавиристът, китарист и композитор Nicolas van Dyk, отново доказва, че дарбата му да прави интелигентни метъл песни, които разчупват границите на жанра, е ненадмината. “Бих описал музиката ни като комбинация от различни елементи - обяснява van Dyk. – От прог метъла сме взели неравноделните тактове, сложните рифове и необичайната дължина на песните. От пауър метъла сме взели динамиката и скоростта, както и дабълбейса в барабаните, който рядко се използва в прога. Също така в албума има елементи на мелодичния метъл като силните хармонии и завладяващите хорове.”

Освен van Dyk и Alder в групата свирят китаристът Bernie Versailles (Agent Steel), барабанистът Chris Quirarte (Prymary) и новият басист Sean Andrews. Всеки от тях е опитен музикант, който реализира с техническо майсторство идеите на Dyk в красиви и тежки композиции. Особено силна е творческата връзка между van Dyk и Alder. “Наистина сме близки, защото се познавахме и бяхме добри приятели още преди да започнем да правим музика заедно – казва Alder. – Усещането за мелодия в Redemption е доста различно от това в Fates Warning, заради което и песните са толкова различни. Nick сътвори много мелодии, после аз добавих към тях моите предложения. Известно време експериментирахме с материала, след което започнахме записите.”

Докато дебютният албум на Redemption от 2002 беше изцяло концептуален, а вторият - ‘The Fullness Of Time’ (2004), съдържаше тематично обединена сюита в четири части, сега в ‘The Origins Of Ruin’ музикантите разчитат на повече свобода в музикалното си себеизразяване. “Албумът е сбор от песни, в основата на които са темите за човешката слабост, отчуждеността, предателството, фанатизмът, липсата на толерантност, съмненията, страхът, надеждата и любовта – всички неща, които определят човешкото съществуване” - коментира песните Dyk.

Звученето на новия албум е още по-динамично и изчистено от предишните творби на бандата, което до голяма степен е заслуга на Tommy Newton (Victory). “Този път включихме Tommy в процеса на работа доста по-рано. Той помогна с оформянето на звука, ето защо албумът звучи много по-добре от всичко, което сме издавали досега!” - казва в заключение Van Dyk.

През септември на същата 2007 Redemption правят страхотно шоу на фестивала ProgPower в Атланта през голяма публика, а концертът е записан и представен в документалната част на „Frozen in the Moment – Live in Atlanta”.


TRACKLIST CD/ DVD:

1. Threads
2. Bleed Me Dry
3. Nocturnal
4. Memory
5. The Suffocating Silence
6. Release
7. Fall On You
8. Sapphire
9. The Death Of Faith And Reason

DVD Bonus material:

video for "Bleed Me Dry"
video and photo tour diary (set to music of an 11-minute unreleased song!)
behind the scenes

DVD Info:

NTSC
DVD 5
16:9
Stereo 2.0
English
FSK