Face-to-Face with Pro-Rock

Кирил:
Цонко Цонев вече няма да е кмет и Про-Рок спира да излиза. Има ли нещо общо между двете събития извън символиката?
: Не, от чисто търговска гледна точка Про-Рок трябваше да спре да излиза преди доста време...
Обсесивен:
Ако Про-Рок беше с работното време на всеки нормален офис, как щеше да мине деня на всички ви заедно от 8 до 17?
Найден Колчев
Найден Колчев: Сигурно ще е яко, ако напиша, че по цял ден ще слушаме музика, спорим, правим интервюта и драскаме с маркери Slayer по стените. Истината е, че Про-Рок никога не би вирял в "нормален офис" със стандартно работно време. Е, може и да не е така, но никога няма да разберем.
Dearth:
Това ли беше окончателно най-слабата година за траш метъла в неговата история?
Тодор Тодоров
Тодор Тодоров: Не знам, с такъв албум Slayer сами осмислиха годината, а и преди това излязоха далеч нелоши неща от Dr. Living Dead!, Noisem, Negative Self, Angelus Apatrida и Bio-Cancer, но да - през тази година цялостната картинка в стила е доста трагична.
Вуйчо Гошо:
Като имам предвид диаметрално противоположните оценки на двамата с Найден за късното творчество на Opeth, как ти се видя концерта в Пловдив?
Божидар Михайлов
Божидар Михайлов: Концертът обхващаше колкото ранен, толкова и по-съвременен материал. Общо взето актуалната музика, която една група издава, често няма отношение към живите й участия. Иначе въпросният концерт беше читав, над средното ниво.
Вуйчо Гошо:
Като имам предвид диаметрално противоположните оценки на двамата с Божидар за късното творчество на Opeth, как ви се видя концерта в Пловдив?
Найден Колчев
Найден Колчев: На мен ми хареса, въпреки че ми се стори една идея по-разточителен, отколкото можех да понеса без усилие :)
Калин Крумов:
Много ми е интересно какво мислиш за последния албум на Impellitteri "Venom"?
Велин Станев
Велин Станев: Какво да ти кажа - повече от четвърт век и десет албума след началото, на мен най-много продължава да ми харесва Stand In Line. Този го чух три пъти и го... забравих. Иначе Боб Рок си е гърло, няма спор, а и обложката е доста зла. Имаше и няколко неща, които ме впечатлиха. Просто на фона на около 30-40-50 нови албума, които слушам на месец, този някак си изчезна. Пък и март, нали тогава излезе, беше доста силен месец. Бъди здрав.
изкуствовъд:
коя група очакваш да е голямото нещо на 2016 година?
Антон Калмуков
Антон Калмуков: Avenged Sevenfold!
vinyl noob:
здрасти стифф имам въпрос към теб тъй като никога не съм слушал винил можеш ли да ми препоръчаш сайт или магазин откъдето да могат да се купят качествени грамофони които не драскат плочите. Или може би сайт от който мога да прочета повече за тях тъй като още нямам и 20 години и не съм запознат много с тях
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Не искам да правя реклама на никого, затова мога единствено да ти препоръчам да потърсиш в гугъл магазини за употребявана аудио техника - ще попаднеш на хора, които разбират и машини, които наистина си заслужават. И не се притеснявай, че са са по-стари, навремето ги правеха вечни.
teacher killed himself:
харесваш ли и гледаш ли K-Horror и J-Horror филмите и какво мислиш за азиатското кино като цяло?
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Гледам азиатско кино, но не съм от фанатичните му почитатели. Предпочитам италианския хорър от края на 60-те, 70-те и 80-те, както и американски би-муувийс и грайндхаус от същия период.
Danny Carey:
Привет, Стиф! Преди време една твоя фраза ми направи впечатление за Amorphis, мисля, че беше за Circle - тонове по-скучен албум, сравнен с албума на група, която не си спомням. Та, в тази връзка как намираш Under the Red Cloud? И нещо за твоите любимци Maiden. :-) Аз съм фен на групата от 1983 г., но като изключим "Блейзки"-те албуми (в които музиката е чудесна, просто вокалите са слаби), за Book of Souls съм раздвоен. Почти няма парче, в което да няма препратки към нещо вече записано. Та, пак във връзка с това, не ти ли се струва, че, ако липсваха 2-те композиции на Дикинсън / Смит - Speed of Light и Death or Glory, албумът би бил ниво по-добър?
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Amorphis. Винаги са ми били скучни. Не съм критерий. Maiden. След 35 години е невъзможно да бъде иначе /препратките имам предвид/. Не, не ми се струва. Death Or Glory е олдскул- кратко и ясно. Дори и невзрачната Speed Of Light си стои на мястото в контекста на всичко останало. Смея да твърдя, че трябва да минат месеци или дори година преди да оценим The Book Of Souls както трябва.
« Предишна | Страница 3 | Следваща »