Face-to-Face with Pro-Rock

Kveben:
Одобряваш ли идеята зад Death:DTA, беше ли на концерта и хареса ли ти?
Виктор Колев
Виктор Колев: Ще започна от втората част на въпроса. разбира се че бях на концерта. Individual Thought Patterns ми е един от най-любимите дет метъл албуми на всички времена. Беше чест и привилегия да гледам на сцената хора, които са го създавали заедно с Чък. Бях и в компанията на стабилни олдскуулъри, и си прекарахме жестоко в куфеене и поркане, както трябва да си бъде на дет метъл концерт. Дали е удачно? Това не се бях замислял много, но вероятно ще ми трябва и информация от кухнята, за да дам еднозначен отговор. Нямам представа дали част от приходите от тези турнета и продажби на мърч отиват за семейството на Чък. Би трябвало обаче по някакъв начин да се помага на семейството му, защото Чък не се беше осигурявал здравно и всички медицински интервенции бяха покрити от близките му и дарителски кампании на феновете. Чрез подобни концерти млади фенове могат да се докоснат до музиката на Death. И ако през 90-те музиката се разпространяваше чрез музикални магазини, писма между феновете и т.н., сега вече сме в ерата на Интернет, но най-важното за метъла остава концертите. Щом едно такова шоу разпродава няколкостотин билета, то вероятно има смисъл да се прави. Лично аз, бих отишъл отново на подобен концерт. Просто нямах шанс да гледам Чък, за това ще гледам да наваксвам.
Stormblast:
Кой ти е любимият албум на Grave?
Lord Vickeron
Lord Vickeron: Уффф, доста ме затрудняваш. Деля ги на стар период - Into The Grave (1991) и на нов период Endless Procession Of Souls (2012).
Мик Дънди:
Кой от двата концерта на Кенибъл в БГ ти хареса повече?
Виктор Колев
Виктор Колев: Първият. Съвпадаше с рождения ми ден. Имаше повече хора. Беше за първи път. Но сега звукът беше на по-добро ниво.
Viper:
Това не е въпрос, но исках да ти кажа, че шапка ти свалям за ревюто на Obliteration (Entrails) и че си избрал творбата за албум на броя. Мислех, че никой никога няма да разбере за тези дет машини. Поздрави :)
Виктор Колев
Виктор Колев: Благодаря за хубавите думи. Entrails стават все по-разпознаваеми... по света разбира се.
Danny Carey:
Г-н Колев, кои 10 убийствени дет метъл албума ще ми препоръчате, записани с отлично качество, а не в мазето на бабата на някой от групата? На които, когато си пусна cd или винил, ще чувам всеки инструмент. Примерно, изключително се кефя на The Killing Gods на Misery Index, покрива и двете ми изисквания.
Виктор Колев
Виктор Колев: Да, Misery Index - The Killing Gods и за мен е еталон в продуцирането. Аз обаче няма да ти препоръчам само албуми от последните години, защото логично продуцирането става все по-съвършено в днешните дигитални времена, а ще се спра и на други, които за мен лично са убийствени дет метъл записи, и на композиторско и на продукционно ниво. За по-лесно ще карам на хронологичен принцип. Entombed - Left Hand Path 1990, Obituary - The End Complete 1992, Cannibal Corpse - Tomb Of The Mutilated 1992, Death - Individual Thought Patterns 1993, Cryptopsy - None So Vile 1996, Dying Fetus - Destroy The Opposition 2000, Benighted - Asylum Cave 2011, Asphyx - Deathhammer 2012, Carcass - Surgical Steel 2013, Behemoth - The Satanist 2014
Ryan:
Какво е мнението Ви за албумите на Broken Flesh - "Warbound" и на Aversion Crown - "Tyrant"?
Виктор Колев
Виктор Колев: Broken Flesh - Warbound - съвсем стандартен брутален дет метъл с доста слам моменти. Aversion Crown - Tyrant - такива от новата вълна в бруталния дет метъл са ми прекалено еднообразни. Ако трябва да ти препоръчам наистина брутални неща, които са ме впечатлявали през последните години, ето няколко заглавия за вратна акупунктура: Dying Fetus - Reign Supreme, Benighted - Carnivore Sublime, Cattle Decapitation - Monolith Of Inhumanity, Origin - Omnipresent, Misery Index - The Killing Gods
Атанас Георгиев:
Какво смяташ за така наречения Kawaii Metal? И всичката тая работа с BABYMETAL?
Виктор Колев
Виктор Колев: Нямам представа от тези стилове.
Георги Божков:
Липсва ли ти бургаския дет фест от 90-те? Помниш ли сцената от Дупница тогава? Не си ли се сещал за обзорен материал с бандите от онова време?
Виктор Колев
Виктор Колев: Гледам да не изпадам в носталгия по 90-те. И все пак, колкото и да беше култов бургаският дет фест, той се правеше във времена, когато в БГ не идваха никакви банди. Посещаемостта в момента по родните фестове с изцяло бг банди се движи в рамките на 120 души на екстремните и по около 200 на хардкор концертите. За Дупница и 90-те, веднага се сещам за Scapegoat, но както всяка екстремна българска банда - кратък подем и после упадък.
Origin Стоев:
Забелязвам че тази година не пишеш толкова колкото преди. Умори ли се или си се скарал с главния ви редактор? Хайде стягай се малко и него го стегни малко!
Виктор Колев
Виктор Колев: Не се притеснявай. Точно тези дни дебна Origin за интервю. А и предстоят доста изненадващи материали в тежкия сектор.
Иво Балчев:
Викторе, кажи си мнението за новата тава на Necromessiah. За мен е бензин и кофеин,докато излязат новости от Impaled Nazarene и Carpathian Forest. Tи как го възприемаш?
Виктор Колев
Виктор Колев: Necromessiah са много кадърна група. Новото изчадие е с още по-пънкарлв и мръсен звук... но цялото ми мнение ще прочетеш през декември на страниците на списанието. Иначе според мен не трябваше да правят толкова голяма пауза след Antiklerical Terroristik Death Squad (2007), защото нещата в екстремната сцена са толкова динамични, че 3 години като не издадеш и хората са те забравили. Но все пак да не забравяме, че в Италия е трудно да си метъл банда, особено в ъндърграунда и предполагам изпитват аналогични трудности както в България - липса на финансиране, няма местни лейбъли, игнориращо отношение от местната публика и т.н.
| Страница 1 | Следваща »