Face-to-Face with Pro-Rock

Кънчев:
Кои чуждестранни англоезични списания би могъл да препоръчаш и как се абонираш за тях?
Stiff
Stiff: Terrorizer, Decibel, Classic Rock На сайтовете им има подробни насоки как да се абонираш и в какъв формат да ги получаваш - дигитален или физически.
Йордан Йовчев:
Здрасти Стифф, Въпросът ми е какво мислиш за хардкор сцената в България в момента? Има ли нови имена, които ти правят впечатление? Какво мислиш за култовите вече банди в жанра Redound и Melekh? Могат ли да повторят успеха, на който се радват легендите Last Hope? Благодаря
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Хардкор сцената в България винаги е била по-силна и по-автентична от метъл сцената ни. Мисля, че това отговаря на всичките ти въпроси.
Blooddrunk:
Здравей, Какво ти е мнението за постъпката на Anselmo в края на Dimebash? Пиянска изцепка или негови възгледи? Като изключим колко малоумна е тя, мен ме ядоса как много медии и музиканти казаха, че винаги е бил такъв и ги е говорил такива неща множество пъти. Ами защо чакаха това клипче да си кажат след толкова години??? П.С. Знам, че може би ти е омръзнало, но бих се радвал по-често да драсваш нещо в блог(овете)си :)
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Мисля, че Phil прави тези неща от чиста глупост. Както казах някъде, за мен той е следващият Di'Anno - култов, но креативно фалирал и търсещ внимание.
Вуйчо Гошо:
Тази година няколко рок концерта в Русия бяха прекратени от православни активисти.После новоизбраната червена кметица на Каварна отмени новогодишния концерт на Йорн Ланде,вероятно да го замени с участието на някоя пайнерска кючеклийка.На 13 ноември терористични изроди окървавиха рок концерт в Париж.Какво им пречи рок-музиката на тези цървули?
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Отговорът се съдържа във въпроса ти, приятелю, рок музиката винаги пречи на цървулите, защото са цървули.
vinyl noob:
здрасти стифф имам въпрос към теб тъй като никога не съм слушал винил можеш ли да ми препоръчаш сайт или магазин откъдето да могат да се купят качествени грамофони които не драскат плочите. Или може би сайт от който мога да прочета повече за тях тъй като още нямам и 20 години и не съм запознат много с тях
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Не искам да правя реклама на никого, затова мога единствено да ти препоръчам да потърсиш в гугъл магазини за употребявана аудио техника - ще попаднеш на хора, които разбират и машини, които наистина си заслужават. И не се притеснявай, че са са по-стари, навремето ги правеха вечни.
teacher killed himself:
харесваш ли и гледаш ли K-Horror и J-Horror филмите и какво мислиш за азиатското кино като цяло?
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Гледам азиатско кино, но не съм от фанатичните му почитатели. Предпочитам италианския хорър от края на 60-те, 70-те и 80-те, както и американски би-муувийс и грайндхаус от същия период.
Danny Carey:
Привет, Стиф! Преди време една твоя фраза ми направи впечатление за Amorphis, мисля, че беше за Circle - тонове по-скучен албум, сравнен с албума на група, която не си спомням. Та, в тази връзка как намираш Under the Red Cloud? И нещо за твоите любимци Maiden. :-) Аз съм фен на групата от 1983 г., но като изключим "Блейзки"-те албуми (в които музиката е чудесна, просто вокалите са слаби), за Book of Souls съм раздвоен. Почти няма парче, в което да няма препратки към нещо вече записано. Та, пак във връзка с това, не ти ли се струва, че, ако липсваха 2-те композиции на Дикинсън / Смит - Speed of Light и Death or Glory, албумът би бил ниво по-добър?
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Amorphis. Винаги са ми били скучни. Не съм критерий. Maiden. След 35 години е невъзможно да бъде иначе /препратките имам предвид/. Не, не ми се струва. Death Or Glory е олдскул- кратко и ясно. Дори и невзрачната Speed Of Light си стои на мястото в контекста на всичко останало. Смея да твърдя, че трябва да минат месеци или дори година преди да оценим The Book Of Souls както трябва.
Сурвакар:
Здравей Стиф, да те питам нещо понеже си колекционер. Винаги съм се чудел каква точно е историята с peel sessions, слагани в края на някои специални издания.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: John Peel е легендарен радио водещ, известен най-вече с дългогодишната си работа в BBC 1. Тази програма дълги години беше насочена към рок аудиторията. Peel открива, промотира и открито симпатизира на нови артисти в електронната музика, индъстриъла, сайкъделик рока, хардкора, грайндкора, дет метъла, британския хип-хоп, джънгъл и дори денс музиката. Шоутата му стават емблематични с т.нар. Peel Sessions, които всъщност за звукозаписни сесии /обикновено на четири парчета/ в студиото на BBC 1, които групите и артистите след това често издават. За съжаление светът изгуби Peel през 2004 г.
мирослав данков христов:
при катаклизъм кои 5 албума от тази година би спасил.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Iron Maiden-The Book Of Souls
Ghost-Meliora
Slayer-Repentless
Tau-Cross-Tau-Cross
Poison Idea-Confuse & Conquer
изрусена дама:
Би ли отстъпил ревюто на новия Мейдън на някой от списанието, който да не харесва колкото теб албума?
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Бих го отстъпил и на теб даже, стига да не влезе в печат.
| Страница 1 | Следваща »