Face-to-Face with Pro-Rock

Извинете, търся блек.:
Хареса лиTheories of Flight?
Михаил Маринов
Михаил Маринов: Да, и то повече, отколкото очаквах. Албумът носи духът и класата на Fates Warning от 90-те.
Ziggy:
Мишо, ти направи скенери на най-добрите melodic death банди In Flames и Dark Tranquillity. Ще видим ли и нещо за Soilwork?
Михаил Маринов
Михаил Маринов: Здравей, Ziggy. Аз лично не бих поставил тези три групи на едно ниво. През 2000 г. - може би, но в момента нито една от тези банди не принадлежи към школата, в която бяха в самото начало. Най-верни на звука си останаха Dark Tranquillity - може би и затова в момента най-малко се говори за тях... За Soilwork очаквай напоително интервю с машината им зад ударните инструменти Dirk Verbeuren, както и ревю.
Mercenary:
Като виден смолянец дет метълист какво смяташ да правиш с живота си когато Про-рок си отиде?
Михаил Маринов
Михаил Маринов: С удоволствие бих продължил да се занимавам с метъл журналистика - особено през последните месеци на списанието успях да задобрея сериозно, хе-хе.. Единственото ми притеснение е, че едва ли в България скоро ще се появи толкова силна трибуна - няма друга медия, която да има така добре изграден собствен облик. Така или иначе - няма да спра. С годините все по-ясно виждам, че нямам никакво време за губене.
чушкопек:
Михаил Маринов
Михаил Маринов: Здрасти, чушкопек. Коледа по началото си е паган празник - името идва от акта на кулминацията, коленето на угоено прасе при празнуването на зимното слънцестоене. Затова ако искаш да си максимално автентичен трябва да жертваш животно на великия дух под звуците на Primordial. В краен случай - прави както аз ще направя тази коледа. Гледай долнопробни филми с приятели - старите Бонд-ове, малоумни слашър хоръри - каквото те кефи. В крайна сметка хубавото на тези почивни дни е, че ни събират заедно.
Иван Николов:
Как намираш новите две песни на Mastodon - High Road и Chimes at Midnight ?
Михаил Маринов
Михаил Маринов: Здравей, Иване. Въпреки, че Mastodon са абсолютни редакционни любимци в Про-РОК, аз никога не съм бил особено голям фен. Ако искаш истински капацитетно мнение относно тях, може би ще трябва да се насочиш към Coralblue. А за моето мнение? Чух парчетата още когато излязоха и общо взето чух каквото очаквах. Mastodon отдавна имат собствен стил и едва ли ще е пресилено ако кажа, че вече са неспособни да разочароват. Затова и моето мнение не остана променено - винаги ще ги уважавам за това, което правят, но никога няма да бъда техен фен. А по моему техният истински голям албум е Crack The Skye, който просто никога няма да бъде повторен, по обясними причини.
Димитър:
Здравей, защо под ревюто impaled nazarene vigorous and liberating death си написал за фенове на Моторхед, каква връзка имат двете групи?
Михаил Маринов
Михаил Маринов: Здравей, Димитър.
Радвам се, че си забелязал тази дреболия. Всъщност, обръщам много голямо внимание на тази част от ревютата, защото в крайна сметка от тях има смисъл, само ако накарат някой да чуе албума. Сега, защо за фенове на Motorhead - Impaled Nazarene винаги са били по-пънкарливи от останалите блек метъл групи, с траш и NWOBHM влияния, но в този конкретен албум те са дори повече от обикновено. Дотолкова, че според мен наистина има шанс един фен на мръснишкия рокендрол на Motorhead да хареса Vigorous And Liberating Death.
Kafka With An Axe:
Какво е метъл музиката за теб?
Михаил Маринов
Михаил Маринов: Някак си ми е трудно да отговоря на въпроса ти без да изпадам в прочувствени откровености и подробности, така че просто ще ти кажа, че тази музика за мен е всичко и животът ми със сигурност щеше да бъде много по-празен и скучен без нея.
Джо Домато:
Имаш ли любим албум на Godflesh и ако да, кой е той?
Михаил Маринов
Михаил Маринов: Харесвам всичко на Godflesh и известно време считах Streetcleaner за любим свой албум, но напоследък клоня повече към Selfless и Hymns. Ако трябва да избера един албум на групата, то това би бил Selfless - в него е любимото ми парче Black Boned Angel и е най-тежкият и атмосферичен, поне според мен.
Недко Крумов:
Здравей, искам да попитам дали скоро може да напишете нещо за "North From Here" на Sentenced. Тази година се навършват 20 години от излизането му и мисля, че има добър повод.В предпоследния брой, не ми хареса изказването на Tomi Joutsen, че Sentenced така и не успяват да издадат техния "Tales From Thousand Lakes"(1994). Хората могат да останат с грешни впечатления и за това искам просто да споделя един цитат от песен в "North From Here"(1993): "Destroy the promised land of thousand fakes tomorrow I am GOD!!!"
Михаил Маринов
Михаил Маринов: Здравей, Недко. Доста се радвам че ме питаш за точно този албум на Sentenced, според мен е изключително влиятелен и подценяван - и от феновете на групата дори. В албума има много конвенционално чувство за мелодия, макар и корените му да са дълбоко в дет метъла. През 1993 година единствената друга банда, която е правила нещо подобно е At The Gates със техния The Red In The Sky Is Ours! Безспорна класика, но идеите на North From Here са много по-зрели и изчистени. С удоволствие бих написал нещо за него в списанието и ще се постарая това да се сбъдне скоро. А за мнението на Tomi Joutsen - да, Sentenced леко се спънаха с Amok. Албумът можеше да е много по-добре изпипан и има зверски потенциал. И Tales и Elegy са шедьоври и всъщност те са причините Amorphis да са където са в момента.
She:
1.Какво би те накарало да напуснеш Про-Рок?2.Трябва ли да се пише за инди-рок според теб в писанието?
Михаил Маринов
Михаил Маринов: 1. Времето ще покаже, но писането в това списание е нещо, което дълги години съм искал да правя и смятам, че все още съм нужен и мога да бъда полезен - едва сега започвам. Ще напусна списанието в деня, в който преценя, че нямам какво повече да дам от себе си на каузата. 2. Разбира се. Със сигурност сме зарадвали феновете на тази сцена със статията за The Black Keys преди време и наскоро Дедо Крас писа и за The Strokes. Както с всеки стил има и много стойностни инди рок групи - единственият проблем би бил че немалка част от тези групи са прекалено поп за списание клонящо към тежкия сектор, като Про-РОК.
| Страница 1 | Следваща »