Face-to-Face with Pro-Rock

Ивaн Николов:
Здрaвей, Aлбумa Бaлкaнозaвър имa ли го в някой музикaлен мaгaзин (стaвa въпрос зa София) или може сaмо онлaйн дa се поръчa?
Красимир Кунчев
Красимир Кунчев: Може да се купи от "Яко" и "На Тъмно", както и в Wrong Bar (на ул. Шейново). До няколко дни ще се продава и в клуб "Джет Рок"
Snobman:
Краси кой от списанието ще направи ревю на новия албум на твоята група Млък? И ще се разсърдиш ли ако е негативно? което ме съмнява нали сте приятели там?
Красимир Кунчев
Красимир Кунчев: Приятелството остава на заден план, когато се намеси безмилостният професионализъм, с който е прочуто списанието. Предполагам, Главния ще предостави честта на най-достойния...
Китарен Маг:
Винаги съм се чудел дали това че си музикант ти помага в писането на рецензии за албумите? Дали това че повече знаеш за нотите ти помага и дава друга гледна точка?
Красимир Кунчев
Красимир Кунчев: Със сигурност не пречи, но не е водещо, въздействието на музиката не се определя от броя на нотите. Е, ако няма какво друго да се напише за албума, може да се добави едно изречение за това колко солидно е изпълнението, след което, разбира се, въпросният албум отива директно в кошчето ;D
Вуйчо Гошо:
Вуйчо пита Дедо:Как музикант от пънк група е фен на абсолютния стилов антипод - прогресив/Горкия Джон Пийл.../Историята на моя прякор е идентична с твоята,но разликата между мен и колегите ми в университета бе 6 години/
Красимир Кунчев
Красимир Кунчев: Дедо към Вуйчо: Всъщност е много лесно - освен прогресив слушам и друга музика. Въпреки че Genesis, Yes или Gentle Giant са ми сред любимите банди, винаги бих предпочел Sex Pistols или Stranglers пред, да речем, Emerson, Lake and Palmer. Избрал съм да свиря в пънк група, тъй като предпочитам гледката на пого и подскачащи хора пред изпитателния поглед на прог феновете, които следят внимателно и със сигурност забелязват всички грешки в изпълнението, а след това ги обсъждат подигравателно на трудно разбираем език, хахаха. А и в музиката на Млък! освен пънк има достатъчно разнообразие на стилове, така че да не скучаем. Относно John Peel, той лансира всякакви банди - от Floyd до Nirvana, така че сигурно се е наслушал на всякакви неща. Смятам, че Voivod от края на осемдесетте, както е дебютният Maiden са добри примери за комбинация на пънк и прогресив влияния в метъла, а извън него най-удачният пример безспорно са любимите ми Cardiacs.
Некорумпираният политик:
Имам питане относно прякора ти. Откъде идва това "дедо"? И защо дедо, а не чичо, вуйчо и т.н.? : )
Красимир Кунчев
Красимир Кунчев: Хехе, би ми се искало да мога да отговоря, че този прякор се дължи на мъдрост, опит и ерудиция, но фактите говорят различно :) Преди доста време, като млад и почти невинен студент, се оказах единственият отслужил в целия курс, съответно с ЦЕЛИ 2 години по-възрастен от състудентите си. Един от тях, другар по чашка и музикални вкусове, започна да ме нарича Дедо Крас точно поради чувствителната възрастова разлика и останалото е история. Може да се каже, че поведението ми по това време, а и след това, силно противоречи на представата за мъдрост, улегналост или въздържание. Както и да е, всъщност не съм чак толкова дърт ;D
Илиан :
Кои мразиш повече? Красивите или умните?
Красимир Кунчев
Красимир Кунчев: Нямам нищо против красивите и/или умните, дразнят ме мрънкачите и скучните хора без чувство за хумор, но не чак толкова, че да се разстроя истински.
Астматик Кафеев :
Дали дядо Крас ще си направи интервю със себе си за групата Млък и кой е най неудобния въпрос който ще си зададе ако това стане?
Красимир Кунчев
Красимир Кунчев: Не съм сигурен, че бих се интервюирал доброволно, но ако съм принуден бих попитал нещо привидно неудобно, например "Как така пишеш за прогресив, а свириш в пънк група?" По този начин не само че няма да се затрудня, но и небрежно ще изтъкна колко широко скроен творец съм, хахаха... Истински неудобните въпроси ще оставя на истинските журналисти и читателите на Про-Рок.
| Страница 1 |