Face-to-Face with Pro-Rock

Metin:
Здравей. Удариха ли дъното Тривиум с новия си албум?
Антон Калмуков
Антон Калмуков: Здрасти, не знам дали е дъното, но това новото нещо наистина е мноооооооооооооооого скучно.
изкуствовъд:
коя група очакваш да е голямото нещо на 2016 година?
Антон Калмуков
Антон Калмуков: Avenged Sevenfold!
WSS:
Ще успеят ли Asking Alexandria да се задържат на гребена на вълната без Danny Worsnop или ще "изпаднат" във втора дивизия, според теб?
Антон Калмуков
Антон Калмуков: Здрасти. Ще се въздържа от мнение поне докато не се разбере кой ще е новият вокалист, но искрено се надявам да не се върнат към първите два албума.
Слави:
Какво мислиш за последния сингъл на BMTH - Drown? Дали тази промяна в стила ще се усети и в албума? Изобщо какви са ти очакванията за албума, който се очаква тази година?
Антон Калмуков
Антон Калмуков: Здрасти, Слави. Drown ми харесва много и се надявам целият албум да е в този дух. Само с чисти вокали. Мисля, че всичко останало ще е повторение. Очакванията ми са за нещо малко и компактно - от сорта 10 парчета в 43 минути. И много Def Leppard, хаха!
Анастас Николов:
Антон, не мислиш ли, че вече е време младите в списанието да изритате старите пушки да си ходят, а?
Антон Калмуков
Антон Калмуков: Всички в списанието сме млади, но знам какво питаш, хаха... По мои наблюдения по-младите в списанието сме доста недисциплинирани и неорганизирани в някои отношения от останалите, така че не вярвам изобщо да ни има, ако останем само хлапаците. Плюс това възрастта носи и по-дълбоко разбиране за някои неща, не само за музиката, от която се интересуваш, а това е нещо, което не можеш да компенсираш с детски ентусиазъм и Wikipedia. Единствените, от които нямаме нужда, са уморените, но те така или иначе си тръгват.
Стан:
Наскоро се сдобих с бъндъла Scanner и веднага отворих на този с A7X, защото ми беше интересно да прочета какво си написал за албумите преди едноименния. Това, което грабна вниманието ми, обаче, беше това, което си написал за Nightmare, че Портной си е правил евтин PR на гърба на групата. Би ли дал малко повече детайли по случая или поне да ме насочиш към броя на списанието, където си описал това? Мерси
Антон Калмуков
Антон Калмуков: Здрасти, наистина се извинявам за забавянето от 100 месеца. Няма кой знае какво за казване по темата - просто Portnoy искаше да бъде куул на гърба на A7X и да ги използва за трамплин, без да му дреме реално за бандата; т.е. да прехвърли асоциациите на A7X върху себе си и да надмогне Dream Theater, особено когато едните са несравнимо по-големи от другите. Можем да гадаем само какво е ставало, но според мен е показателно как след като учтиво го изпъдиха от A7X, започна да иска да се връща в DT. :o
Vaseto bee ne se li seshtash?:
Здрасти! Купих си бъндела с ревютата само заради статията с А7x и реших да те попитам защо точно едноименният албум седи величествено под епитета "класика", при положение че City of Evil е по-бърз, техничен и "метълски" устроен от естетическа гледна точка (при което и създаден за по-тесен кръг слушатели). Следователно, можем ли да приемем, че при теб думата "класика" придобива бледите нюанси на комерсиализацията?
Антон Калмуков
Антон Калмуков: Здравей. Разсъжденията ти имат интересна посока. City of Evil хем е създаден за по-тесен кръг слушатели, хем е най-продаваният албум на бандата. Waking the Fallen пък е продаван горе-долу колкото едноименния и Nightmare, но в личната ми ценностна система тези двата са на светлинни години от крякащото нещо. Така че няма връзка между това кое смятам за класика и продажбите в случая. A7X2007 според мен е класиката, първо защото всичко в него е подчинено на общия знаменател на метъла, а не е някакъв коктейл от съставки и влияния, които са като зашити с конци едни за други (сети се примерно за The Beast and the Harlot - класическо хеви метъл парче, но припевът е като взет назаем от Bad Religion). При едноименният подобни преходи, ако изобщо ги има, влизат далеч по-плавно. Второ, в целият албум няма и една секунда, която да е по-слаба от останалите. В Nightmare положението също е горе-долу такова, но там НАЙ-силните парчета не са метъл, затова и той не е най-отгоре.
petesteele:
Колко точно навътре си в музиката на Judas Priest, че им се пишеш такъв голям фен?
Антон Калмуков
Антон Калмуков: Много.
Gerhalt:
Знам, че по принцип не понасяш метъл групи с женски вокали, но все пак ми е интересно има ли такива, които ти харесват?
Антон Калмуков
Антон Калмуков: В момента се сещам само за The Charm The Fury и Wolfdown. Всъщност и те не са много метъл, но...
Слави:
Оттук накъде за Avenged Sevenfold? Албум, който следва успешната формула на Hail To The King, или нова промяна на посоката?
Антон Калмуков
Антон Калмуков: Според мен хубаво ще си помислят, преди да издадат каквото и да е. В момента те са достатъчно големи, за да могат да правят каквото си искат и то пак да продава грандиозни тиражи. Hail to the King продаде повече от Nightmare, но май не чак толкова, че да се доверяват на първосигналните фенове, които спечелиха с него. Каквото и да е, със сигурност ще ми е интересно да го чуя - все пак с новия албум ще се разбере дали HTTK e случаен спад или нещата наистина ще се сговнясат без The Rev.
| Страница 1 | Следваща »