Face-to-Face with Pro-Rock

Wanderer:
Коя банда според теб може да се нарече "новите Металика"? Trivium или Mastodon? И двете групи вече са наричани така от кой ли не. Но все пак - твоето безпристрастно мнение :) Кой го заслужава повече?
Стоян Райков
Стоян Райков: Trivium бяха по-близо до определението с третия и четвъртия си албум, но след това се върнаха към техния "метълкор" и го изгубиха. Mastodon пък бяха от гледна точка на история на развитие. Дебютите и на двете банди са много сурови и търсещи, след това намират звученето си. И при двете четвъртите албуми Crack The Skye и ...And Justice For All са най-прогресивните им неща, след това идват доста по-изчистени и опростени албуми. Това не означава, че и мастодоните го заслужават, те никога няма да станат толкова достъпни за широката публика. Не мисля, че има група, която някога ще заслужава определението "новата Metallica" а и няма нужда от такава.
Иван Николов:
Как намираш новите две песни на Mastodon - High Road и Chimes at Midnight ? Същия въпрос зададох на Dyomaeth, защото ми е любопитно мнението точно на най - младите в екипа, пък и той ме насочи към теб.
Стоян Райков
Стоян Райков: Не е тайна, че съм болен фен на Мастодон. Въпреки това не тръгвам с намерението на всяка цена да харесам всичко тяхно. High Road нещо бързо ми омръзна, за сметка на това Chimes at Midnight ми допадна повече. Общо взето парчетата са яки, но не изненадват, за добро или лошо. Едва ли и самият албум ще го направи. Очаквам по-изчистени песни, по-малко метъл и повече рокендрол, вероятно и това ще получим.
Георги Коликовски:
Слушал ли си Infant Anihillator, те са чудовища
Стоян Райков
Стоян Райков: Не ги знаех, докато ти не писа. Все пак се поразрових за тях и им чух дебюта от миналата година. Уважавам групи, които не вкарват чисти вокали, но Infant Anihillator ми дойдоха прекалено еднообразни, а The Palpable Leprosy of Pollution е закъснял с поне 7-8 години и в момента въобще не звучи актуално. Препоръчвам ти Bleed From Within, които също недолюбват чистото пеене, но са с няколко идеи по-сериозни и можещи.
Владислав Върбанов:
Здравей! Според теб кой ще замести Мич Лъкър в Suicide Silence? И второ слушаш ли I Killed The Prom Queen? Имаше спорове между феновете кой е по добър Ed Butcher или Michael Crafter. Знам че вече Jamie Hope им е вокалист, но според мен тази "вражда" не е утихнала. Аз лично предпочитам Ed Butcher. А ти?
Стоян Райков
Стоян Райков: Не мисля, че Mitch Lucker трябва да бъде заместван. Правилното решение за останалите членове е да изадат на първо време ДВД-то от Memorial концерта и да продължат, но под друго име, а не да правят Suicide Silence Second Edition. Разбира се, че слушам IKTPQ и предпочитам вторият им албум, който е с Ed Butcher, пред дебюта. Относно враждата, струва ми се малко безмислена, в момента единственият оригинален член на групата е Jona, така че спорът би бил по-здравословен дали групата през 2013 има нещо общо с тази от 2006 например, освен името...
Владислав Върбанов :
Според теб Bleed From Within ще станат ли най-добра нова банда и според теб BFW могат ли по-някакъв начин да бъдат сравнявани със Suicide Silence?
Стоян Райков
Стоян Райков: Ако имаш предвид номинацията за НАЙ-ДОБРА НОВА БАНДА, която получиха наскоро, според мен ще вземат наградата, не виждам кой друг може да им го оспори това. Прилики между BFW и SS има, все пак и двете групи свирят (вторите вече в минало време) death/metal core без чисти вокали, но те са по-скоро на повърхностно ниво, когато се заслушаш по-задълбочено откриваш все повече разлики, най-голямата от които е, че едните едната група идва от UK, а другата от Калифорния.
Таско Иванов :
С кой албум се събуждаш сутрин?
Стоян Райков
Стоян Райков : Bleed From Within - Uprising
Жесток, агресивен и тежък! Определено един от метъл записите на годината!
| Страница 1 |