Face-to-Face with Pro-Rock

линейкаджия:
Като особено критичен, ако имаше правомощия би ли мачкал некадърните групи като фас?
Калоян Стаматов
Калоян Стаматов: Не. Винаги има шанс след десетина години да запишат своя "Бял" или "Черен" албум.
Хърбел:
Заради ника ти - как според теб би гледал Буковски на нещата, които пишеш за списанието
Калоян Стаматов
Калоян Стаматов: Тъй като Буковски намира рок музиката за "шум и преструвки" се съмнявам да би чел профилирано списание за нея, дори ако там би писал прелюбимия му Селин.
Теодор Каламов:
Ако можете да посочете една книга, която е препоръчително да бъде прочетена от всеки грамотен човек, коя е тя и защо?
Калоян Стаматов
Калоян Стаматов: "Чевенгур" на Андрей Платонов. Заради виртуозният и абсолютно самобитен стил на автора. Грандиозна и брутална "одисея" за нищетата /физическа и най-вече духовна/ и заблудите, за предизвестения крах на големите мечти бленувани от малките хора, за Времето и историята и техният окончателен Край. Изумителен апокалипсис!
Bodo Ilgner :
В рецензиите ти, през годините, нерядко се е усещало негативното ти отношение към моментното състояние на съвременната рок музика. Това значи ли, че смяташ, че рокът е мъртъв?
Калоян Стаматов
Калоян Стаматов: В качеството си на "статусна стока" не е мъртъв. Приятен метод за релаксация и губене на и без това оскъдното свободно време на съвременния човек. Очевидно, обаче, като културно явление е абсолютно изчерпан идейно и отдавна не е "говорител на поколението". Но това е по-скоро проекция на цялостното състояние на културата в Западната цивилизация.
Емануил "Емо" Стоянов:
Ти си един от любимите ми автори в списанието. 1. Защо не пишеш повече, както едно време? 2. И защо не участваш там където всички оценяват новите албуми?
Калоян Стаматов
Калоян Стаматов: 1. Липса на време, но най-вече на желание.
2. Защото това, което трябваше да слушам, напълно се различаваше от това, което исках да слушам.
| Страница 1 |