С много рок Каварна отново посрещна Новата година

Публикувано на: 2013-01-02

Старата беше изпратена по традиция на централния площад, където Аналгин подгряха фактът, че 2012 си отива, а Primal Fear изпратиха по живо, по здраво последните минути.

  • PRIMAL FEAR, АНАЛГИН
  • 31.12.2012 г., градски площад, Каварна
  • Организатор община Каварна
  • Мартин Николов
  • Снимки: Димитър Апостолов

Старата година отново беше изпратена по традиция на централния площад в Каварна, където Аналгин подгряха факта, че 2012-та си отива, а Primal Fear изпратиха по живо, по здраво последните минути. Концертът, за който се говореше още от средата на лятото, се оказа повече от добър, ако се изключат някои дребни технически проблеми, но при минус шест градуса едва ли има нещо, което да работи добре, освен наливането с алкохолни субстанции за сгряване. От тях, разбира се, ефектът беше налице, защото малко след 22 часа в публиката имаше фенове по къс ръкав?! Аналгин, групата на Звезди, по–познат като вокалист на Ахат, се справиха доста умело със задачата си да сгреят феновете. 2013-та чакаше на прага и, за да я посрещнат подобаващо, Аналгин направиха осем песни, като с две почетоха паметта на Ronnie James Dio – We Rock и Holy Diver. Не липсваше и познатото разпяване с Черната овца. Около 23 часа интрото от Unbreakable изтръгна възторжени възгласи, а Strike разбуни духовете. Хората започнаха лека-полека да изпълват площада, а Primal Fear ковяха хитовете си в оставащия последен час от годината. След Bad Guys Wear Black, обичаната от всички Nuclear Fire нажежи обстановката, а температурата видимо се покачи със Seven Seals и Chainbreaker. Ralf Scheepers си призна, че за първи път пее, а групата свири при минусови температури, но въпреки това изпълнението им беше на типичното немско ниво, с изключение на китарата на Alex Beyrodt, която ту се появяваше, ту чезнеше, ту се налагаше нейната замяна. Барабанистът Randy Black си беше инсталирал камерка на ударните и може би някой ден ще имаме удоволствието да видим как изглежда от сцената Новогодишна Каварна. Последваха, без много забавяне, защото последните минути изтичаха с шеметна бързина, Fighting The Darkness, Final Embrace, Metal Is Forever и финалната The Unbreakable (Pt.2). Само един час, но изпълнен с енергия и позитивизъм. След това на сцената се появи главният виновник Каварна да се окаже спирка от турнетата на десетки групи. Цонко Цонев поздрави феновете и жителите на града с настъпващата 2013 и припомни, че на 2 юни Deep Purple ще представят новия си албум на Kavarna Rock 2013. Точно в 00 часа от високоговорителите прозвуча Мила Родино в изпълнение на друг голям глас – Eric Adams. С Многая лета небето се обагри от празничната заря, навсякъде гърмеше шампанско. С чаша в ръка кметълът, в компанията на Mat Sinner, Ralf Scheepers и останалите от Primal Fear, вдигнаха наздравица, развявайки българския трибагреник. Така, както сме убедени, че ще се случи и на 1 и 2 юни на стадион „Калиакра”.

Primal Fear Kavarna

Коментари (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.
#4
Kreator - 2013-01-02 21:17:51

Горките  перчемчета,  на  никого  не  му  пука  за  тях  и  техните  комплекси,  никой  не  кани  и  техните  модерни  и  "свежи"  групички  и  за  това  са  виновни  лошите  "елеци"...  О  Я  СТИГА,  ПОРАСНЕТЕ  НАЙ  СЕТНЕ  БЕ!!!!

10
#3
mf - 2013-01-02 15:01:52

*СЪС,  пардон

1
#2
middle finger - 2013-01-02 14:59:57

Сигурно  е  много  трудно  да  се  живее  с  закърняло,  мозъче...

15
#1
Туомас Мор - 2013-01-02 14:50:12

Елеците  са  ревали  от  умиление! 

3

| Страница 1 |