A night to remember с Terror, Death Before Dishonor и Take Offense

Публикувано на: 2012-04-24

Точно месец след шоуто на Deez Nuts в София имахме късмета да презаредим батериите и с вълнуващото съвместно турне на Terror, Death Before Dishonor и Take Offense.

Точно месец след шоуто на Deez Nuts в София имахме късмета да презаредим батериите и с вълнуващото съвместно турне на Terror, Death Before Dishonor и Take Offense.

За разлика от уютния Mixtape 5 обаче, концертът по случай рождения ден на Тангра Мега Рок за пореден път се проведе в не особено любимия ни Парти център. На фона на случилото се впоследствие, разбира се, това е дреболия без особено голямо значение. А какво по-точно се случи? Трудно е за описване с думи, приятели.

Take Offense, за които е много вероятно да си научил от ревюто на Stiff за Tables Will Turn преди две години, излязоха и без много обяснения показаха защо са една от най-обичаните кросоувър траш банди напоследък. Казвайки кросоувър траш, може би леко ще ви подведа, защото най-вероятно заради целия тур пакет и публиката, пред която излизат, те звучаха доста по-хардкор и доста по-малко метъл, отколкото сме свикнали с тях. Публиката все още беше рехава, но гледката наистина си заслужаваше.

Втори на опашката бяха Death Before Dishonor и няма да е пресилено, ако кажем, че за повечето хора концертът започна именно с тях. И понеже предният им концерт в The Box миналата година не беше точно най-запомнящото се нещо на света, нямах грандиозни очаквания. Груба грешка, защото това, което сега демонстрираха, беше класа. DBD поставиха акцент най-вече на последните си два албума Better Ways To Die и Count Me In, както и на това, че имат намерение да сътворят малък апокалипсис в пита. Bryan Harris държеше нещата изцяло под контрол, докато плюеше лириките на Our Glory Days, Peace And Quiet и, много ясно, Boston Belongs To Me. Личеше си, че DBD се наслаждават на третото си посещение у нас, а тълпата им отвръщаше със същото, докато десетки души скачаха от сцената и се стараеха до толкова да нажежат атмосферата, че задника ти да изтече през крачолите.

Колкото и високо да беше вдигната летвата и интензитета, всичко това се оказа просто прелюдия към извънземното, абсолютно незабравимо шоу на Terror, което остави не едно и две ченета, търкащи се по пода от удивление. Честно, място за сравнение просто нямаше. Бандата, която пое на раменете си тежестта на т. нар. LAHC и вдъхнови групи като Stick To Your Guns и The Ghost Inside доказа, че не случайно е една от най-големите в жанра в момента, а и в днешно време не се сещам за друго име, което да има поне два класически албума в последните 10 години (в случая One With The Underdogs и Keepers Of The Faith). И така – свръх интензивният, зареден със стероиди и ядрена енергия сет накара целият парти център да заприлича на море от тела, които се опитват да се докопат до сцената, за да изкрещят редовете на любимите Always The Hard Way, Lowest Of The Low, Last Of The Diehards, Better Off Without You, Out Of My Face и т. н. От убийственият KOTF пък чухме Your Enemies Are Mine, You’re Caught и едноименното парче, което беше пикът на вечерта и негов логичен (смислов и всякакъв друг) завършек. Както казах, трудно е да се опише с думи. Имаше моменти, в които не можеш да дишаш. Имаше моменти, в които не можеш да мърдаш. Имаше такива, в които се пръскаш от смях (когато Scott Vogel каза, че страйт еджът е прекрасен начин на живот, но самият той обичал уиски) и такива, в които знаеш, че всички стилови граници са измишльотини на шепа леви интелектуалци (когато нашият пауър метъл жокей Христиан се качи на сцената и пя с цяло гърло). В началото се обърнах към вас с „приятели” не случайно, а именно защото заразяващият позитивизъм и пречистващото въздействие на подобен род събития те кара да чувстваш всички около себе си близки. Карат те да се усмихваш тъпо и да се чувстваш доволен от самия себе си, ей така, без причина. Карат те да се почувстваш малко по-жив от обикновено и да се чувстваш сигурен, че някои неща винаги ще имат значение. Тоест, това, което се опитвам да кажа е, че Terror са банда, която абсолютно задължително трябва да гледаш поне веднъж в живота си на живо. Това, което ни подариха на 22 април, е много близо до определението за перфектен концерт. Сериозно.

бандометър: 10
фенометър: 9
публика: около 350 души

  • Terror
  • Death Before Dishonor, Take Offense
  • 22.04.2012 г., Парти Център 4КМ, организатор Тангра Мега Рок


 

Terror

Terror

Death Before Dishonor

Death Before Dishonor

Take Offense

Take Offense

Коментари (0)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.

| Страница 1 |