'Hey! Ho! Let's go!' или Marky Ramone's Blitzkrieg в София

Публикувано на: 2012-04-12

В сряда вечер клуб R.B.F. посрещна повече от 300 фена с гребени, дълги, къси коси или липсващи такива, обединени от страстта си към енергичния пънк звук

Честта да повдигнат настроението на присъстващите се падна на La Muchedumbre и Alley Sin. Танцувалният ска пънк на първите, напомнящ по настроение на Уикеда или Хиподил, даде свежото начало на купона. Щафетата бе предадена на Alley Sin, които, с хващащия си глем рок с пънкарски привкус – както визуален, така и музикален – наелектризираха тълпата и накараха част от публиката да припява с тях.

Малко по-късно самите Marky Ramone’s Blitzkrieg наистина се доказаха като музикалния израз на „светкавичната война”. Когато поостарелият Marky, заедно с бившето гърло на Misfits, торнадото Michael Graves, китариста Crazy Joe и басиста Graham VanderVeen, се появиха на сцената, знаменитият барабанист от Бруклин изстреля краткия поздрав „България, здравей!”  и с това общо взето свършиха обясненията към публиката. През остатъка от концерта и над тридесетте парчета, които бандата заби на сцената, не бяха казани повече от няколко думи – без фалшиви обяснения колко сме велики, без губене на време в патетични признания или ненужни заигравки с публиката. От това също така следва, че почивки, с изключение на паузите за двата биса, също нямаше – единственото, което отделяше едно парче от друго, бяха отброяванията, изкрещени от басиста Graham: „One, two, three, four!”. Като един същински blitzkrieg четиримата изстрелваха снаряд след снаряд, а крайно разнородната публика – от дългокоси метъли до пънкари, растафари и съвсем нормално изглеждащи типове – поемаше всеки един от тях с припяване и, разбира се, с много танци-манци пред самата сцена. Чухме и жестоката Dig Up Her Bones, на която публиката тотално издивя, като това, заедно с белеещия се на не една или две тениски символ на Misfits, показа, че много от присъстващите тази вечер далеч не бяха дошли, за да видят единствено и само Marky. А бившият фронтмен на хорър пънковете определено заслужаваше вниманието – постоянно се въртеше и скачаше, сякаш бе зомби, което не изпитва никаква умора и така, общо взето, хвърли сянка върху изпълненията на останалите трима на сцената. Ако трябва да бъдем педантични бихме могли да изтъкнем, че един по-хубав звук и липсата на закъснението, с което купонът започна, щяха да подобрят преживяването, но карай да върви – това е пънк концерт, нали така?

Бандометър – 9
Фенометър – 8
Публика – около 350 души

  • Marky Ramone’s Blitzkrieg, Alley Sin, La Muchedumbre
  • 11.04.2012 г., София, клуб R.B.F., организатор Fleshbone
  • Христиан Йовчев

Коментари (0)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.

| Страница 1 |