The Sisters of Mercy издават бокс сет от 4 плочи

Публикувано на: 2015-08-10
Публикувано от: iDTemplar
редактор - отдел 'Новини'
Първата фаза на The Sisters of Mercy приключва, когато бандата се разпада скоро след турнето по повод дебютния си албум First and Last and Always от 1985. Непоколебим, основателят и фронтмен на групата Andrew Eldritch продължава да прави музика с помощта на вярната си дръм машина Doktor Avalanche. The Sisters of Mercy се завръщат през 1987 по-силни от всякога с втори албум Floodland – още по-голям комерсиален и артистичен пробив. 
 
По-рано тази година Rhino издадоха бокс сет с винили, посветен на  музиката, свързана с първия запис на бандата. Сега идва ред на нова колекция, която ще се концентрира около влиятелния втори студиен албум на The Sisters of Mercy и също така ще включва три 12-инчови сингъла от тази ера: This Corrosion, Dominion и Lucretia My Reflection.
 
Изданието Floodland Era Vinyl Box Set излиза на пазара на 25 септември. Сетът съдържа четири 180-грамови винила в красив калъф. В същия ден колекцията ще излезе и дигитално и всички песни в нея ще са налични за сваляне по отделно.
 
Второто превъплъщение на The Sisters – с участието на басистката Patricia Morrison от Gun Club и сега The Damned – изследва нови звукови средства във Floodland. Тонът все още е мрачен, но сега китарите дават място на клавишите и богатата оркестрация на продуцента  Jim Steinman (Meat Loaf) в парчета като This Corrosion и Dominion/Mother Russia. Когато албумът е издаден през ноември 1987, той влиза в топ 10 на британските класации.
 
Освен студийния албум, Floodland Era Vinyl Box Set включва и допълнителна музика, издадена от това време. Пример за това е 12-инчовата версия на първия сингъл This Corrosion. Версията включва различен микс на главното парче, заедно с Б страните Torch и Colours, които не са част от LP-то.
 
12-инчовата версия на втория сингъл “Dominion” също е част от бокс сета. Тя включва различен микс на “Dominion”, както и допълнителните парчета “Untitled,” “Sandstorm” и уникалния кавър на “Emma” на Hot Chocolate. Третият сингъл “Lucretia My Reflection” участва в колекцията с 9-минутната си 12-инчова версия от 1988, която съдържа Б-страната “Long Train”, оригинално записана през 1984. Новият бокс сет маркира дигиталния дебют на няколко от песните, включени в 12-инчовите сингли. 
 
Floodland Era Vinyl Box Set на The Sisters of Mercy ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. 
 
 
Коментари (0)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.

| Страница 1 |