Рок фест Жега в сърцето на легиона на 16 май в Свищов

Публикувано на: 2015-04-29
Публикувано от: Wolf
редактор - отдел 'Новини'

От организаторите:

За първа година в Свищов ще се проведе рок фест по случай петата Нощ на музеите, която организира историческият музей в крайдунавския град. Три групи, от различни области на тежката музика ще разтърсят и вдъхнат живот на античния римски легионен град НОВЕ. Това са In Dying Moments от Шумен, Tortilla Flat от София, а град Свищов ще бъде представен от местните Blaast. Датата е 16-ти Май 2015, а фестивалът носи името "Жега в сърцето на легиона"

За тези, които не са посещавали мястото на събитието - Римски легионен лагер се намира на 3 км. източно от Свищов  - най-добре проученият военен лагер, разположен в граничната територия на някогашната Римска империя. Нове е основан на брега на река Дунав като военен лагер на VІІІ Августовски легион около 45 г.н.е. Лагерът се състоял от наблюдателни кули и крепости, в които били настанени военни части - кохорти и легиони. Днес лагерът е реконструиран и е атракция за посетителите на града.

Специално участие в програмата ще вземе и групата за исторически възстановки "Legio I Italica"

Входът е СВОБОДЕН и ШИРОКО ОТВОРЕН за всеки, който желае да присъства на концерта и историческата реанимация. Програмата е с начало 19:30 ч, но посетителите са добре дошли и от по-рано, а след края на шоуто, купонът продължава с афтър парти в клуб "Disorder".

Организатор на събитието е "Исторически музей - Свищов" и се осъществява със съдействието на "Община Свищов", "Винпром - Свищов", ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" и клуб "Disorder".

Коментари (0)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.

| Страница 1 |