Пускат луксозно издание на радиопиеса, посветена на Pink Floyd

Публикувано на: 2013-10-10
Публикувано от: iDTemplar
редактор - отдел 'Новини'

Darkside e радиопиеса, създадена да почете 40-годишнината от излизането на култовия албум The Dark Side Of The Moon на Pink Floyd. Идеята за това е на Radio 2, а самата пиеса е написана от Tom Stoppard.

Продуцирано в сътрудничество с Faber and Faber – издателството на Tom, луксозното издание представлява книга с твърди корици, CD със самата 54-минутна пиеса, включваща почти целия албум, както и 56 страници със сценария на пиесата. Целият текст на творбата обхваща всички диалози плюс оригиналните текстове на Roger Waters от албума.

Представлението разказва историята на Emily, студентка по философия, която преминава през серия от мисловни експерименти, които са толкова ярки, че стават истински. Обхващат се и различни важни теми, които провокират съзнанието, но в същото време са представени с характерното остроумие и чувството за хумор на Stoppard.

'The Dark Side Of The Moon' остава в класациите за цели 741 седмици в периода от 1973 г. до 1988 г. С продадени над 50 милиона копия в цял свят, този албум се превръща в най-успешния за Pink Floyd и многократно е определян като един от най-великите записи нa всички времена.

Пиесата ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Коментари (0)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.

| Страница 1 |